*Nettavisen* Sport.

- Både drittslenging og applaus

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Kjetil Rekdal fikk blandede reaksjoner i sin retur til Ålesund, men orket ikke å bry seg om det.

02.03.13 08:16

AALESUND - VÅLERENGA 1-1:

ÅLESUND (Nettavisen): For første gang siden Kjetil Rekdal fikk sparken i AaFK, var han tilbake på Color Line Stadion som Vålerenga-trener. 1710 tilskuere hadde møtt opp for å se AaFKs forhenværende suksesstrener mot Jan Jönssons nye AaFK. Rekdals møte med gamle venner og uvenner var ambivalent.

- Det var både drittslenging og applaus. Men jeg hadde egentlig ikke forventet noe annet, forteller Rekdal til Nettavisen.

- Jeg er jo blitt vant til det. Selv da jeg var AaFK-trener ble det slengt dritt mot meg. Det var sikkert den samme gjengen som nå. De er sikkert veldig stolte av det, så greit for meg, fortsetter Vålerenga-treneren.

-Ingen følelser for AaFK
Selv om Rekdals AaFK-eventyr fikk en trist slutt, har han fortsatt mange tilhengere i Ålesund. To cupgull og tre sesonger på rad med Europa League-spill glemmes ikke med det første. Rekdal tenker imidlertid ikke mye på fortiden, og ser på AaFK som et endt kapittel i sin profesjonelle trenerkarriere.

- Jeg er 100 prosent ferdig med AaFK, og har ingen følelser for dem. Jeg har bare gjort en jobb, sier Rekdal.

Hever seg over AaFK
Han ønsket å si minst mulig om sin tidligere arbeidsgiver, men klarte - i sedvanlig stil - likevel ikke helt å dy seg.

- Jeg hadde et godt forhold til de fleste, men det var en spesiell avslutning på det hele. Det kom mange feilaktige opplysninger i media, som mange har stusset på. Spillerne har kommet til meg i ettertid og sagt at det og det er feil, forteller 44-åringen.

Han ønsker imidlertid ikke å bruke krefter på å konkretisere hvilke hendelser og feil han henviser til.

- Jeg er såpass oppegående at jeg hever meg over dem. Det er mye bitterhet ute og går i Ålesund og mange historier som blir fortalt, men selv er jeg ikke bitter på noen måte. Jeg er ferdig med AaFK, påpeker han.

Derfor ville han heller ikke kommentere AaFKs spillemessige prestasjon i kveldens treningskamp mot Vålerenga.

- Uansett hva det gjelder, så får du meg ikke til å si noe om dagens AaFK-lag. De er en konkurrent, og jeg tenker kun på Vålerenga.

Utspilt
Der har Rekdal nok å tenke på. På Color Line Stadion ble de totalt utspilt de første 45 minuttene. At AaFK kun ledet 1-0 til pause, var smått flatterende.

Omgangens eneste scoring kom etter 25 minutter. Lars Hirschfeldt gjorde en kjempebrøler og klarerte ballen i føttene til Demar Phillips. På direkten smelte jamaicaneren ballen i nærmeste hjørnet fra omtrent 20 meter.

- Vi gir dem et mål og gjør en veldig svak og rufsete 1. omgang. Det for så vidt ikke noe overraskende at AaFK er best, for de er et sterkt hjemmelag. Men at forskjellen er så stor som den var, er for dårlig, innrømmer Rekdal.

AaFK var klart best før hvilen og spilte seg til flere store muligheter. Kombinasjonsspillet fungerte, og Michael Barrantes herjet med Christian Grindheim og co. På topp var spesielt målscorer Phillips og spydspiss Leke James aktive. Med maks uttelling kunne de scoret hvert sitt hat trick.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix

Fornøyd Jönsson
Vålerenga ble imidlertid veldig omstendelige og spilte stort sett ballen i de bakre rekker, litt slik som Rekdals AaFK ble kritisert for i fjor. Jan Jönssons AaFK fremstod imidlertid i en mer direkte og fremoverrettet versjon enn hva AaFK-publikummet tidligere har sett. AaFK-fansen var godt fornøyd med hva de så og skapte usedvanlig god stemning til treningskamp å være.

- Vi gjør en veldig god prestasjon og skaper 14-15 målsjanser. Gjennomføringen er meget bra, og vi følger opp de tre gode kampene vi gjorde på La Manga, forteller Jönsson til Nettavisen.

- De offensive tendensene vi viser, synes jeg er veldig positive. Om det er noe jeg må utsette på, så er det effektiviteten, fortsetter AaFK-treneren.

I 2. omgang var imidlertid kampbildet langt jevnere. Begge lag hadde gode scoringsmuligheter. Likevel var det noe ufortjent at Vålerenga utlignet sju minutter før slutt. Torgeir Børven gjorde som han har gjort så mange ganger tidligere mot AaFK og satte Chuma Anenes innlegg i mål fra kort hold. Dermed unngikk Rekdal tap i sin retur til Ålesund.

- Vi spilte en tøff kamp på tirsdag og trente tøft i går. Derfor er det veldig positivt at vi er såpass gode mot slutten. 2. omgangen er solid. Da skaper vi sjanser, og jeg sitter med en følelse av at vi skaper mesteparten av AaFKs sjanser også, sier Rekdal.

- Vi er bra på vårt beste, men for ustabile. Jeg er glad det er 14 dager igjen til seriestart, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.