RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bak mål av Bergdølmo

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
André Bergdølmo la litt av skylda på pressen for at Norge tapte mot Skottland. - Håpløst, svarer ekspertene.

Norges venstreback, som selv var ansvarlig for den største tabben på Ullevaal, mener at norsk presse var illojal før kampen.

- Dere har bidratt til dette tapet. Jeg synes pressen er illojal når dere på død og liv skal finne ut hvilket lag og i hvilken formasjon vi spiller, når vi skal spille en så viktig kamp som denne mot Skottland. Det er dårlig gjort av dere overfor norsk fotball. Vil dere ikke at vi skal vinne? sa Bergdølmo etter 1-2-tapet.

Pressens jobb
Det får flere til å reagere.

- Bergdølmos innlegg er helt håpløst. Pressens jobb er jo å forsøke å få ut sånne opplysninger. Før Skottland-kampen var det kvalifisert gjetning på det vi hadde sett og hørt med bakgrunn i informasjon som landslaget selv hadde gitt fra seg. At det stemte bra, bør pressen få honnør for, sier Adresseavisens kommentator, Kjetil Kroksæter, til TV 2 Nettavisen.

TV 2-ekspert Mini Jacobsen er enig.

- Dette er helt bak mål av Bergdølmo.

- Når det går dårlig er det viktig å ikke skylde på andre. Det kan man ikke gjøre. Og sånn er verden uansett. Både her og i andre land. Media kan aldri bli et organ for laget, og tror virkelig ikke Bergdølmo at Skottland hadde fått laget uansett - hvis de virkelig ville ha det? På samme måte hadde nok Norge ganske god innsikt i Skottlands lag. Dette må nok settes på kontoen for frustrasjon, sier han.

Lise Klaveness, landslagsspiller og TV 2-ekspert, legger til:

- Jeg tror ikke han mener det. Jeg håper ikke at han mener det, sier hun.

- Jeg synes ikke at Bergdølmo skal skyte så hardt med spretterten i glasshuset. Sammenlikner man hans tabbe og pressen, kommer han ganske dårlig ut. Det var forandringene som ikke slo til mot Skottland. At det ble tap hadde ikke noe å gjøre med pressen. Det var rett og slett en dårlig dag, sier hun.

- Bevisstheten var nok nedsatt
TV 3-ekspert Vidar Davidsen mener også at uttalelsen kom som et resultat av den voldsomme skuffelsen.

- Dette er nok noe han har plumpa ut med i skuffelsens øyeblikk. Bevisstheten var kanskje noe nedsatt. Trenere og spillere skal ha veldig stor respekt for pressens jobb, og å finne ut hvilket lag som spiller - det er pressens jobb, sier Davidsen.

Hva synes du? Diskuter kampen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere