RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Bakgrunnen hans er sjokkerende

Trener med dopingrykte invitert til Norge.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen liker dårlig at den omstridte treneren Henk Kraaijenhof kommer til Norge for å holde foredrag.

Ifølge VG er nederlenderen invitert av Trenerforeningen. Han skal i helgen blant annet snakke om hvordan de beste utøverne kan bli bedre. Kraaijenhof har et frynsete dopingrykte.

- De som har invitert ham til Norge må ha gjort et dårlig forarbeid. Dette er ikke holdninger vi står for. Bakgrunnen hans er sjokkerende, sier Hansen til VG etter å ha fått presentert opplysninger om Kraaijenhof.

Trenerforeningen har valgt å kalle inn styret til et hastemøte fredag for å vurdere om Kraaijenhof skal få holde sine planlagte foredrag gjennom helgen.

- Jeg var ikke klar over dette. Men umiddelbart tenker jeg at det finnes omstridte personer overalt. Men det spørs om jeg hadde invitert ham, om jeg var klar over dette, sier Bjørn Johansen i Trenerforeningen til VG.

Kraaijenhof har tidligere vært trener for flere internasjonale sprintere som er blitt dopingtatt i løpet av karrieren.

Selv avviser nederlenderen overfor VG at han noen gang har skaffet dopingmidler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere