*Nettavisen* Sport.

- Baklengs for United

Foto: AFP/Scanpix

Siste nytt og Nettavisens tips om tirsdagens Mesterliga-kamper.

07.04.09 20:42

Kveldens to kvartfinalekamper i Mesterligaen starter 20.45. Følg dem i Nettavisens livesystem.

Manchester United - Porto
Nettavisens tips: 2-1
Manchester United vant, men imponerte ikke altfor mange mot Aston Villa. Mot Porto blir laget mye sterkere. Wayne Rooney returnerer. Nemanja Vidic likeså. Og Paul Scholes er trolig også med fra start.

Dermed er hjemmelaget klare favoritter.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Porto langtifra er noen kasteball. Jo, de røk 0-4 borte mot Arsenal i sin første bortekamp i Mesterligaen denne sesongen. Men de lært av det, justerte seg inn, og har etterpå slått Dynamo Kiev og Fenerbahce borte, mens de fikk med seg 2-2 borte mot Atletico Madrid da de slo ut spanjolene i forrige runde.

Stjernespissen Lisandro, som har scoret seks mål i Mesterligaen denne sesongen, er også tilbake til denne kampen, og han får med seg formsterke Hulk og Rodriguez på hver sin flanke.

Nettavisen tror portugiserne scorer på Old Trafford. Så spørs det om Uniteds form er god nok til at de kan score to eller tre de også.

Villarreal – Arsenal
Nettavisens tips: 1-1
Spanjolene dummet seg ut i den hjemlige serien i helga, da det ble 0-3-tap for Almeria. Det var likevel en årsak til tapet. Først ble Robert Pires utvist. Så, da innbytterkvoten var oppbrukt, brakk Santi Cazorla beinet. Det betyr at landslagsspiller Cazorla mister Arsenal-kampen.

Likevel er trener Manuel Pellegrini optimist.

Han vet nemlig at Arsenal normalt sliter i Spania, og London-laget har faktisk tapt seks av sine siste ni kamper i landet. Pellegrini mener også at Villarreal tidvis spilte ut Arsenal da lagene møtes i semifinalen av Mesterligaen for tre år siden. Den gangen vant Arsenal 1-0 hjemme, mens det ble uavgjort i Spania.

Marcos Senna og Cani returnerer også etter skade til tirsdagens kamp.

Skadesituasjonen ser også bedre ut for Arsenal. Cesc Fabregas og Theo Walcott var tilbake da Manchester City ble slått 2-0 i helga, og Samir Nasri skal også være tilbake etter å ha slitt med forkjølelse. Robin van Persie er imidlertid ute grunnet et hamstringproblem, og Andrej Arsjavin og Eduardo er også uaktuelle.

Det er verdt å merke seg at Villarreal er ubeseiret hjemme i årets Mesterliga, og heller aldri har tapt hjemme mot engelske lag. Nettavisen tror på en jevn kamp, Arsenal vil være fornøyd med uavgjort og klarer også det.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.