*Nettavisen* Sport.

- Bale må komme seg vekk fra Tottenham

Foto: Getty / All Over Press

- Bale må oppleve vinnerkultur, det er det ikke i Tottenham.

24.05.13 13:02

Gareth Bale er kanskje den det knytter seg mest spenning til i forkant av sommerens overgangsvindu.

Tottenham-stjernen leverte nok en strålende sesong i Premier League, scoret 21 mål fra midtbaneposisjon og røsket med seg det som kunne krype og gå av individuelle priser etter sesongslutt.

- Dra, Bale!
Men, og dette er et stort men, Tottenham feilet i sitt forsøk på å kvalifisere seg til Champions League.

Dermed spekuleres det kraftig i om en av verdens beste spillere kommer til å forlate Tottenham i sin søken etter å spille i verdens beste klubbturnering.

Det er også rådet waliseren får av tidligere Chelsea, AC Milan og Frankrike-stjerne Marcel Desailly. Den gamle forsvarskjempen ber Bale komme seg bort fra White Hart Lane.

- Han bør dra. Han bør bare komme seg vekk. Tottenham gir ham ikke muligheten til å spille på et veldig høyt nivå, sier Desailly ifølge The Telegraph.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Franskmannen mener Bale kun kan ta steget opp og bli verdens beste fotballspiller dersom han får testet seg på det aller høyeste nivået - Champions League.

- Det er ikke en pris når det kommer til erfaring. Jeg mener det er på tide for ham å dra. Det handler ikke om hvor mye penger han har i Tottenham, men om erfaringen. Han må oppleve hvordan det er å spille på et høyt nivå med en klubb som har vinnerkultur, en klubb som har troféer i trofé-skapet, ikke én eller to, men mange, sier Desailly.

- Må oppleve motgang
Noen Spurs-fans vil kanskje kalle ham for historieløs, med tanke på at Tottenham blant annet har vunnet ligaen to ganger, FA-cupen åtte ganger og Uefa-cupen to ganger. Men Bale trenger et klubbskifte, mener Desailly.

- Han må oppleve hvordan det er å spille med andre store spillere, å kanskje være et andrevalg noen ganger. Han må oppleve motstand, et nytt språk. Det er en sjanse i livet, både som fotballspiller og menneske, sier han, og mener trolig at Bale bør forlate Premier League og dra til en annen liga.

Det skal i så fall ikke stå på tilbudene. Både Real Madrid og andre giganter har flere ganger blitt koblet til Bale.

Spurs-sjef André Villas-Boas har imidlertid gjentatte ganger uttalt at han er sikker på at stjernespilleren blir i klubben.

- Det er et spørsmål som stadig vender tilbake, men det er greit. Hvis vi ønsker å bli bedre, må vi beholde våre største ressurser, og det er hva jeg har fått beskjed om fra klubbledelsen, har Villas-Boas blitt sitert på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Sports / NTB scanpix

Ny kontrakt?
Denne uken hevdet også avisen Evening Standard at Bale har forpliktet seg til nye år i Tottenham ved å signere en ny kontrakt med en verdi på i overkant av 1,1 millioner kroner i uken.

Påstandene er ikke blitt bekreftet av klubben, og dermed tyder det på at det var røyk uten ild. Det finnes få gode svar på hvorfor Spurs ville holde igjen en nyhet som utvilsomt hadde gitt supporterne en etterlengtet «boost» etter den sviende femteplassen i ligaen.

Bale ble denne sesongen kåret til «årets spiller» og «årets unge spiller» av spillerforeningen i Premier League, og 23-åringen vant også spillerforeningens «årets spiller»-pris i 2010/11-sesongen. Han har i tillegg vært på «årets lag» de siste tre årene.

Det er kanskje ikke så rart at Tottenham vil beholde ham.

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer fotballstoff

Mer fra Nettavisen:

Annonsebilag