RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Ballen var aldri i nærheten av hånda

Sist oppdatert:
Stor dommertabbe, rødt kort, fem mål og mye dramatikk da Hønefoss møtte Lillestrøm.

HØNEFOSS - LILLESTRØM 3-2:

Det var spilt 32 minutter av oppgjøret mellom Hønefoss og Lillestrøm, da gjestenes Lars Kristian Eriksen fikk en ball som klart hadde gått utenfor mål i brystet rett under armen.

Hønefoss-spillerne ropte på straffe, og dommer Ken Henry Johansen virket overbevist. Han pekte på straffemerket, og kalte forsvareren til seg. Eriksen måtte forlate banen med rødt kort.

- Påvirket kolossalt
27-åringen var den enste på banen med gult kort fra før, og med sitt andre, for det dommeren vurderte som hands, var Lillestrøm nede i ti mann med godt over én omgang igjen å spille.

Det hjalp heller ikke på humøret til de for anledningen rødfargede kanarifuglene at Nosa Igiebor trolig hadde blitt snytt for en straffe i duell med Hønefoss-forsvaret i forkant.

- Først blir Nosa snytt for straffe, så treffer ballen brystet til Lars Kristian. Da er det tøft å få rødt kort og straffe imot. Det påvirker kampen kolossalt, sa LSK-assistent Petter Belsvik til TV 2.

Også «syndebukk» Eriksen var etter kampen klar på at det aldri var straffe og at han aldri skulle behøvd å gå i dusjen.

- Ingen tvil. Den ballen var aldri nærheten av hånda mi. Jeg regner med at jeg fikk kortet for handsen, for jeg sa ingenting til dommeren. Men det er håpløst å si noe på i ettertid, sier han.

- Dette er en kamp vi skal vinne. Men så blir vi snytt for straffe på 0-0, så for vi en imot og rødt kort. Det beste nå er vel å ikke si så mye mer, sier Lillestrøm-forsvareren etter kampen.

Utløste målfest
Fra straffemerket var tidligere Lyn-spiller Paul Obiefule sikker.

Før straffesparket hadde det vært lite nettsus på AKA Arena, til tross for en del gode sjanser til begge lag. Raske Anthony Ujah skapte mye for Lillestrøm, mens Davy Claude Angan var skarp for hjemmelaget. Også Kenneth di Vita Jensen misbrukte en mulighet for Hønefoss da han skjøt over fra kort hold.

Etter straffescoringen derimot skulle det bli livlig. Nevnte Angan, som har fått mye kritikk for og ikke score nok mål tidligere i år, la på til 2-0 for Hønefoss i det 46. minutt. Det ble nemlig lagt til hele syv minutter i første omgang på grunn av en smell som keeper Thomas Solvoll pådro seg i møtet med Anthony Ujah.

Angan ble spilt flott fri av Umaru Bangura, og avslutningen knallhardt i lengste hjørne kunne ikke Lillestrøms Stefan Logi Magnusson gjøre stort med. Det så meget lyst ut for vertene.

Men helt på tampen fikk gjestene på ny et lite håp da Frode Kippe headet inn reduseringen. Solvoll i hjemmelagets bur var langt fra patent, og den tidligere Liverpool-stopperen ordnet 2-1.

Slo tilbake
Og andre omgang startet der første slapp, med scoringer. Allerede åtte minutter etter hvilen var utligningen et faktum. Nosa raidet forbi flere HBK-spillere og fikk avsluttet. Returen tok Ujah seg av og dermed hadde Hennings Bergs mannskap slått tilbake.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for de tilreisende. For ti minutter senere skulle vertene på ny ta ledelsen. Nok en gang var Angan sentral da han slo inn fra kanten, og inne i feltet ventet Lennart Steffensen. Vingen, som misset en sjanse tidligere, var nå sikker da han headet inn 3-2 på herlig vis.

Mot slutten hadde begge lag gode sjanser til å avgjøre, og spesielt Lillestrøm hadde noen fete muligheter til å få med seg ett poeng, men i nettmaskene ville ballen ikke, og dermed kunne hjemmelaget juble for tre viktige poeng.

Hønefoss er nummer 14, med 16 poeng, mens LSK er nummer ni med 24 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere