RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barcelona er best i verden

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson mener likevel at Manchester United kan vinne. Se video fra Schalke-triumfen her!

MANCHESTER UNITED – SCHALKE 04 4-1 (6-1 sammenlagt):

I et kort intervju med Manchester Uniteds egen nettside, erkjenner sir Alex Ferguson at Barcelona er noe helt annet enn Schalke og faktisk i en egen klasse for tiden.

- Jeg mener at de definitivt, uten tvil, er det beste laget for tiden. Det er ingen tvil om det. De spiller fantastisk fotball og det er en fornøyelse å se dem spille, sier Manchester United-manageren.

Han har likevel all grunn til å være stolt av sitt eget lag etter den overbevisende seieren mot Schalke i semifinalen i Champions League. Spørsmålet er om United kan tukte Barcelona i finalen.

- Jeg mener at dette laget kan vinne. Det er et lag fullt av viljestyrke og besluttsomhet. Disse kvalitetene, sammen med ferdighetene deres, vil hjelpe dem på Wembley, mener skotten, som for øvrig slet med nattesøvnen før returkampen mot Schalke.

Byttet ni spillere
Det var mange som hevet på øyenbrynene da Manchester Uniteds lagoppstilling til returkampen mot Schalke 04 ble offentliggjort onsdag.

Ferguson er riktig nok en mann som bruker å treffe med de taktiske beslutningene, og som ikke er redd for å gå sine egne veier.

Men å bytte ut hele ni spillere fra første til andre kamp i en semifinale i Champions League, virket i overkant dristig. På grensen til dumdristig.

Med fasit i hånda – United vant 4-1 og 6-1 sammenlagt – framstår trekket som genialt. United er klare for finale på Wembley, og kan samtidig stille med uthvilte spillere i søndagens meget viktige Premier League-kamp mot Chelsea.

- Fikk ikke sove
Men til og med sir Alex innrømmer at uttaket var et av hans vanskeligste.

- Jeg fikk ikke sove i går kveld, jeg ble bare liggende og tenke på uttaket. Jeg våknet fire ganger. Men spillerne gjorde meg stolt, sa sir Alex etter kampen, ifølge The Telegraph.

Så forklarte han hvorfor uttaket ble som det ble.

- Jeg analyserte hver enkelt spiller. Og de er alle Manchester United-spillere, så hvorfor skulle de ikke kunne spille? Vi må stole på dem.

- At det var Champions League-semifinale gjorde at jeg spurte meg selv om jeg hadde gjort det riktige, så jeg er glad spillerne rettferdiggjorde uttaket, sa Ferguson.

Slitne mot Arsenal
I bakhodet hadde han ligatapet mot Arsenal i kjølvannet av den første semifinalekampen.

- Spillerne var følelsesmessig slitne mot Arsenal. At vi ledet med to mål fra bortekampen mot Schalke, gjorde at jeg kunne spare mange av spillerne. Hadde det vært jevnere, kunne jeg ikke ha gjort det, poengterte Ferguson, ifølge The Telegraph.

Nå gleder han seg naturligvis til Champions League-finalen på Wembley 28. mai, mot et Barcelona-lag han beundrer.

- Barcelona er uten tvil det laget som gjelder akkurat nå. De spiller fantastisk fotball og er en fornøyelse å se på. Men vi har også et lag som kan vinne Champions League, fastslo Alex Ferguson.

United har i hvert fall litt å hevne. Det er bare to år siden de samme lagene sist møttes i Champions League-finalen. Den gangen var det Barcelona som reiste hjem med pokalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere