RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Manu Fernandez (AP/Scanpix)

- Barcelona har ikke brutt avtaler

Sist oppdatert:
VM-stjernene uteblir. Billettkjøpere føler seg lurt. Vålerenga lover at det blir fest likevel.

Fortsatt er det uklart nøyaktig hvilke spillere Barcelona stiller med i treningskampen mot Vålerenga torsdag kveld. Men ifølge katalanernes egen hjemmeside er franske Eric Abidal den eneste VM-spilleren som er aktuell.

Det betyr at ingen av de spanske verdensmesterne kommer. Ikke Lionel Messi heller.

Les også: Ingen Messi, ingen Villa

Det får billettkjøpere til å reagere.

Jan Vidar Jakobsen er både Vålerenga- og Barcelona-supporter. Han har kjøpt billetter til seg selv og sønnen på fire år, som har vært medlem i Barcelona siden han ble født. De skal på kamp sammen med Jakobsens kamerat og hans to barn.

To voksne og tre barn: 2975 kroner
Hver billett kostet 595 kroner, og det betyr at de totalt har punget ut 2975 kroner for to voksne og tre barn.

- Enten har Barcelona lurt Vålerenga. Eller så har Vålerenga lurt publikum. De gikk ut i media og sa at Barcelona ville komme med stjernene. Da forventer vi at det i hvert fall kommer noen stjerner. Jeg ser ikke på Zlatan Ibrahimovic som det helt store. Han er jo på vei bort, sier Jakobsen til Nettavisen.

Han håper Vålerenga har klausuler som gjør at de nå må betale mindre for å få Barcelona til Norge. Og prisavslaget mener han må gå direkte tilbake til billettkjøperne.

- 300 kroner hadde vært greit. 595 er altfor mye for å se en treningskamp mellom Vålerenga og B-laget til Barcelona, sier Jakobsen, som har kontaktet VIF i et forsøk på å få hevet billettkjøpet.

Svaret kom mandag, og var negativt.

Forstår skuffelsen
Kommersiell direktør i Vålerenga, Søren Eriksen, er ikke overrasket over at det kommer reaksjoner. Samtidig mener han at både Barcelona og Vålerenga har sitt på det tørre.

- Barcelona har ikke brutt noen avtaler. De har sagt de skal komme med spillere fra A-stallen, og det kommer de til å gjøre. Og vi har ikke sagt noe konkret om hvilke spillere som kommer. Sånt kan man aldri garantere, sier Eriksen.

Han understreker samtidig at han forstår skuffelsen.

- Hadde jeg vært 12 år og hatt Messi som mitt store forbilde, hadde nok jeg også blitt skuffet hvis han ikke kom. Og vi i Vålerenga håper jo også at så mange stjerner som mulig kommer. Men uansett hvilke spillere som kommer, er vi stolte over å ha fått Barcelona til Norge. Det er tross alt verdens beste lag, sier Eriksen.

Betydelig økonomisk risiko
- Men en billettpris på nesten 600 kroner, er ikke det i overkant?

- Man må huske at det er stor forskjell på en privatkamp og en EM-kvalifiseringskamp eller en Champions League-kamp. Kommer man inn i Champions League, får man flere titalls millioner bare for å delta. Når det dreier seg om en privatkamp, tar vi som arrangør en betydelig økonomisk risiko. Hvis vi skal få kritikk for å få verdens beste fotballag til Norge, er ikke dette noe vi kan drive med i fremtiden, sier Søren Eriksen.

Om fotballstjernene uteblir, blir det i hvert fall underholdning av høy internasjonal standard i pausen. Da spiller nemlig Madcon.

Det er solgt i overkant av 20.000 billetter. Det betyr at det fortsatt er ledige plasser.

PS. Barcelona har ennå ikke gitt endelig tilbakemelding på hvilke spillere som kommer til Oslo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere