*Nettavisen* Sport.

- Barclays støtter Liverpool

London (NTB-Reuters): Den britiske banken Barclays støtter en refinansiering i fotballklubben Liverpool, som skal føre til salg av klubben, melder Sunday Times.

Ifølge den britiske avisen har avtalen en verdi på 300 millioner pund. Avisen skriver at storbanken, som også sponser Premier League, ferdiggjør avtalen i helgen. Den sikrer midler til spillerkjøp for Rafael Benítez.

Barclays Capital skal ha blitt hentet inn for å finne en kjøper av klubben, som nå er eid av amerikanerne Tom Hicks og George Gillett.

Klubben har 237 millioner pund i utestående lån, og utlånerne, Royal Bank of Scotland og Wachovia, krever 100 millioner pund innen juli.

Ifølge Sunday Times overtar Barclays rollen til de to bankene som Liverpool i dag skylder penger. Banken skal også sørge for at kapital blir gjort tilgjengelig for klubben.

Analytikere har hevdet at klubben er verdt 500 millioner pund, men avisen skriver at Barclays forventer mer etter å ha fått tid til å forbedre salgsobjektet, blant annet med Martin Broughton som styreleder. Han er i dag styreleder i British Airways. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.