RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare å ta av seg hatten

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sprintsjef Ulf Morten Aune lar seg stadig imponere av sprintkongen Ola Vigen Hattestad.

Før årets første sprintrenn var Ola Vigen Hattestad langt fra så selvsikker som man kanskje kunne trodd. Presset på det norske laget har vært enormt, med tanke på fjorårets jubelsesong.

- Ola har gjort det han skal gjøre, trent godt og gode forberedelser. Men han ble syk på Beitostølen, og har ikke konkurrert. Derfor er man alltid spent på hvordan han ligger an, men det er bare å ta av seg hatten for Ola. Han får ut det beste i seg selv gang etter gang, skryter sjefen til Hattestad, Ulf Morten Aune.

- En ren formalitet
Men om han ikke var overbevist før løpet i Kuusamo, lot han skigåingen prate for seg selv. Hattestad var nemlig trygg hele veien fra prologen til han gikk i mål i finalen. Da hadde han staket fra Øystein Pettersen og bidratt til at det ble dobbelt norsk i konkurransen. Samtidig sikret han nok plassen sin i OL.

Dermed kan han senke skuldrene.

- Dette var en bra start for meg. Jeg hadde en god sesong i fjor, men jeg forventet ikke å vinne her i dag fordi det er så mange gode sprintere. Dette tar i alle fall litt press av meg, fordi nå er jeg sannsynligvis klar for OL, sier Hattestad til arrangøren etter løpet.

Og klar for OL er han nok ganske sikkert. Ulf Morten Aune går i alle fall langt i å mene det.

- Nå er det ikke jeg som tar ut laget til OL, men det er nok bare en ren formalitet, det ja, sier Aune til Nettavisen.

- Fantastisk godt fornøyd
Og det oste trygghet av Hattestad. Selv ikke når Øystein Pettersen presset på som verst og fikk ei lita luke på toppen av den hardeste bakken lot sprintkongen seg affisere. Han jobbet seg bare opp i ryggen og staket som bare han kan på oppløpet.

Og det kunne fort blitt trippelt norsk også, John Kristian Dahl endte på 4.plass til slutt. Dermed må det sies at det ble en god start på sesongen for det norske sprintlaget. Ulf Morten Aune var meget godt fornøyd med laget sitt.

- Jeg er fantastisk godt fornøyd. Vi har ikke konkurrert på lenge og er spent på hvordan man står i forhold til konkurrentene. Når vi da tar 1., 2., og 4. plass, i tillegg til veldig mange andre gode prestasjoner, er vi superfornøyde, sier Aune til Nettavisen.

Johan Kjølstad og Eldar Rønning lyktes ikke å ta seg videre til finalen. De endte til slutt på henholdsvis 8. og 9. plass. Anders Glørsen endte på 15. plass, mens Timo André Bakken tok 27. plassen.

Russiske Niktia Kriukov tok tredjeplassen lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere