*Nettavisen* Sport.

- Bare de fire dommerne som ikke så det

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Roy Johansen forbannet på kamplederne etter omdiskutert annullering.

10.05.12 15:52

RUSSLAND - NORGE 4-2:

- Jeg er ikke fornøyd med dette. Det gjør meg forbanna at de fire dommerne er de eneste som ikke så at det målet var greit, sa Johansen i et intervju vist på TV-kanalen MAX.

Situasjonen landslagssjefen snakket om var da Norge og Per-Åge Skrøder dyttet inn 2-2 like etter sin første redusering.

- Hele hallen så TV-bildene og det bør fire dommere kunne klare også. De bør ta et møte der de diskuterer bruken av videobilder, konstaterte Johansen.

Landslagssjefen mente Russland ble favorisert og til tider fikk 70 prosent av dommeravgjørelsene til sin fordel.

- Vi kan ikke slå Russland om det dømmes 70-30 mot oss, sa Johansen og fikk støtte av MAX-expert og Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen.

Sistnenvnte mener vi ser alt for ofte at de store nasjonene i internasjonal ishockey får fordeler.

Ny forsvarskamp
Ishockeylandslagets andre VM-kamp i Globen ble som ventet en ny forsvarskamp der mye handlet om å ødelegge angrepsrytmen til motstanderen. VM-debutant Lars Volden (19) imponerte som målvakt mot overmakten, men kunne ikke hindre nytt nederlag.

Som mot Sverige fredag, fikk Norge kampen inn i sitt spor innledningsvis. Russland, med noen av verdens største idrettsstjerner på laget, maktet ikke å overliste Volden.

Den norske keeperen reddet samtlige 14 forsøk fra russerne de første 20 minuttene.

Da midtperioden ble det imidlertid kjapt slutt på at Norge stengte Russlands stjerner helt ute. Russerne fikk fordelen av å spille i overtall etter bare et drøyt minutt.

Med Mads Hansen i utvisningsboksen brukte en av NHLs største stjerner, Pavel Datsjuk, bare 13 sekunder på å gi Russland 1-0.

Nettavisen fulgte kampen direkte

Flere utvisninger kostet
Da Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen fulgte opp med å bli utvist like etter hverandre, var det som å be om mer trøbbel.

Denis Denisov ordnet 2-0 da Thoresen satt ute. Tre minutter senere reduserte likevel Norge i overtall fem mot tre.

Norge fortsatte i overtall og skulle fått 2-2 godkjent da Per-Åge Skrøder kjempet inn en ny puck bak Semjon Varlamov. Dommerne valgte imidlertid å annullere målet for offside i målgården.

Det førte til massiv pipekonsert i Globen. TV-bildene som ble vist i hallen ga ikke noe klart inntrykk av at dommerne hadde rett i avgjørelsen.

Få sekunder senere hadde Russland isteden ordnet 3-1 da de fikk bruke fem spillere på isen igjen. Nikolaj Kuljomin scoret etter noe passivt forsvarsspil fra Norge.

Rettet opp feil
Ny spenning ble det i kampen da Marius Holtet benyttet et nytt power play til å score Norges andre mål. Färjestad-løperen avsluttet flott over skuldrene til Russlands målvakt.

Håpet til Norge lå i at man kunne frustrere russerne og unngå flere baklengs i tredje periode. Slik gikk det ikke.

Russland og Alexandet Perezjogin trengte bare 40 sekunder av de siste 20 minuttene til å sette inn 4-2. Avslutningen kom noe overraskende på Lars Volden, som slapp pucken inn mellom beina.

Dette var det eneste baklengsmålet den unge keeperen kunne lastes for. I en kamp der Russland skjøt 46 skudd mot mål, mens Norge fyrte av 21, er det absolutt godkjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.