RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Bare én mann kan erstatte Ronaldo

Sist oppdatert:
Og Sunderland-manager Steve Bruce snakker ikke om en spiller.

Når Steve Bruce tar med seg sitt Sunderland til Old Trafford lørdag ettermiddag, er det en bane han selv har mange minner fra. Bruce var en av nøkkelfigurene da Manchester United innledet sin nye storhetstid på 90-tallet.

Den gang, som nå, var Sir Alex Ferguson manager for de røde djevlene. Og Steve Bruce, som den gang var kaptein for United, tror Ferguson nok en gang kan lykkes med å hente Premier League-tittelen til Manchester denne sesongen.

Følg fire Premier League-kamper fra 16.00 og Manchester United - Sunderland fra 18.30 i Nettavisens LIVE-system!

- Hvis du ber meg spå hvem som vinner Premier League denne sesongen, tror jeg du må se på Manchester United, sier Bruce i et intervju med ESPN.

- Det kommer til å stå mellom Manchester United og Chelsea. Chelsea har startet bra, og er et sterkt lag.

- Bare én manager som kan erstatte Ronaldo
Men Bruce tror at dersom United kan slå Chelsea, så vil de røde ta hjem tittelen. Til tross for at Fergusons mannskap ser svekket ut fra fjoråret, med offensive krefter som Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez borte vekk.

- United har mistet Ronaldo og Tevez, og det er vanskelig å komme seg etter et slikt tap. Men om det er én manager, i én klubb, som kan komme seg så etter å ha mistet slike spillere, og framstå enda sterkere og bedre enn før, så er det Sir Alex Ferguson og Manchester United, sier Bruce.

Bruce mener det er historieløst å stille spørsmålstegn ved noe av det Sir Alex Ferguson foretar seg. For Sunderland-manageren mener det kanskje er den største styrken til Ferguson, nettopp det å bygge nye storlag etter å ha mistet de største stjernene.

Fergusons evne til å erstatte store og betydningsfulle spillere i et lag er unik, og Bruce har flust av eksempler.

- Sir Alex solgte Beckham, Cantona la opp, og på midten av 90-tallet mistet han viktige spillere som Kanchelskis, Hughes og Ince på en og samme tid. Men han tok inn ungguttene og tok ”the double” den påfølgende sesongen. Du må aldri tvile på Sir Alex, han kommer alltid med de rette svarene, skryter Bruce.

- Må slå Chelsea
Men samtidig tror Bruce årets utfordring kanskje er den tøffeste, nettopp med tanke på hvilken rolle Cristiano Ronaldo spilte i klubben, før han dro til Real Madrid i sommer.

- Denne gangen blir det ikke lett, ettersom Ronaldo er kanskje den beste spilleren i verden akkurat nå, og de kommer til å savne målene hans. Men, samtidig har de nå vunnet åtte kamper på rad og de er tilbake på toppen av ligaen, sier Bruce, før han fortsetter:

- Etter min mening så vinner United tittelen om de kan slå Chelsea. Chelsea er en reell trussel, men United har så mye erfaring med å vinne titler, de har tre på rad nå, og de vet hvordan de skal håndtere de store oppgjørene.

Liten sjanse for uavgjort
Men i første omgang er Steve Bruces Sunderland den neste utfordringen. Sunderland har startet sesongen på en relativt god måte, og befinner seg på 8.plass.

Og selv om Bruce tror United kan ta sin fjerde strake tittel, vil han mer enn gjerne stikke kjepper i hjulene til sin gamle klubb. Men selv Bruce innrømmer at et uavgjort-resultat på Old Trafford vil være en stor prestasjon.

Det er likevel liten sjanse for at det blir uavgjort, skal man dømme ut fra resultatene så langt i Premier League. Hittil har kun fire av 66 kamper endt uavgjort, klart minst av alle ligaer i Europa.

Følg Manchester United - Sunderland LIVE fra 18.30 i Nettavisens LIVE-system!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere