*Nettavisen* Sport.

- Bare en trønder tror vi er favoritter

ATEN (TV 2 Nettavisen): RBK-trener Ola By Rise er nøye med å påpeke at Panathinaikos er favoritter mot RBK.

14.09.04 08:34

Greske journalister var ivrige for å høre hvilken betydning det har at RBK er midt i seriespillet, mens Panathinaikos ikke har startet sesongen ennå.

- Normalt er det en fordel å være midt i en sesong når man spiller internasjonale kamper. Og vi håper at vi har en fordel av det i kampen. Men vi vet jo ikke. I utgangspunktet vet vi at Panathinaikos er bedre enn oss. Da må vi få med oss de små tingene som gir oss en fordel, sier By Rise.

Vant til
- Du skal ha bodd minst ti år i Trondheim for å tro at Rosenborg er favoritter mot Panathinaikos. Men vi er ikke redde for det. Vi er vant til å ha det sånn, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Selv om RBK-treneren mener Panathinaikos er favoritter, er ikke det noe det fokuseres på i forkant av kampen.

- Vi har ikke dumme spillere i Rosenborg. Alle kan jo lese en tabell og vurdere innbyrdes styrke.

Heve oss
- Men vi vet også at vi kan spille jevnt med de beste lagene i gruppa, også Arsenal, i våre beste øyeblikk. Men vi må heve oss opp på vårt høyeste nivå for å få det til, understreker han.

Men statistikken er ikke på Rosenborgs side i Aten. Av de siste 13 bortekampene har Rosenborg tapt 12 av dem i Champions League. Unntaket er uavgjort-oppgjøret mot Ajax i 2002.

- Hvis vi har alle psyka ned med å se kun på statistikken, så blir det jo ikke mulig å gjøre noe med den. Vi har vært veldig nær i flere av kampene, og spilt helt jevnt, sier By Rise.

Prate
Han er opptatt av at RBK-spillerne må flytte beina kjappere enn det som har vært tilfellet i de siste kampene. Og By Rise velger å bruke samtaler på å få det til.

- En sånn bit ligger på det mentale. Vi hadde en prat i går, og skal ha to til i dag. Dessuten er det veldig viktig at gutta sjøl prater sammen. Og det gjør de hele tiden. Det er der slike ting bygges, sier RBK-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.