RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare glem det, utlendinger!

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Langrennsjentene vil fortsette dominansen.

SJUSJØEN (Nettavisen): For første gang i historien ble det arrangert verdenscup i langrenn på Sjusjøen.

Nye løyper var imidlertid ingen hindring for Marit Bjørgen som gikk inn til sin 47. verdenscupseier i langrenn.

- Jeg er veldig fornøyd med rennet i dag. Jeg var nervøs før start og var usikker på hvordan formen til konkurrentene var, men jeg visste at jeg var i god form, sier Marit Bjørgen etter målgang.

- Nå fikk dere svaret
Rognes-ekspressen var suveren forrige sesong og for de som har lurt på om hun har klart å holde på VM-formen mener hun dagens prestasjon er svar på tiltale.

- Nå fikk dere svaret på at formen er inne og at jeg har gjort mye riktig i sommer og høst. Dette er en løype som passer meg og det var morsomt at det gikk bra, sier hun.

Bjørgen har blitt en av veteranene på skilandslaget, men hvis hun skulle finne på å gi seg skal vi ikke være redde for at andre nordmenn skal kunne ta over.

For blant de ti beste i lørdagens renn hadde syv norsk plassert seg.

- Vi er et sterkt lag og det viser vi i dag, men det er selvfølgelig synd for langrennssporten at vi ikke får inn flere utlendinger. Men vi kan ikke trene mindre for at de skal komme nærmere oss, avslutter Bjørgen, strålende fornøyd med åpningen og gul ledertrøye.

- Ikke overrasket
Innimellom kobbelet av norske løpere gikk Charlotte Kalla inn til andreplass, hårfint foran Vibeke Skofterud.

- Det er selvfølgelig bittert å være to sekunder bak andreplassen, men jeg er uansett veldig fornøyd med løpet, sier Skofterud.

Skofterud har for vane å gå gode åpningsrenn og var klar på at hun forventet å komme høyt opp på resultatlisten også i år.

- Jeg har hatt en veldig god følelse i høst og har følt at det har løsnet nå før sesongen. Jeg ble ikke overrasket over at jeg fikk til et godt renn her i dag, forteller hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere