RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare ikke Argentina vinner

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Forfatter og fotballelsker Jon Michelet fryder seg over at Brasil skal arrangere VM i 2014.

Tirsdag ble det klart at Brasil skal stå som arrangør for fotball-VM i 2014. Fifas offentliggjøring kom ikke overraskende, siden Brasil var det eneste søkerlandet.

- Flott
Forfatter Jon Michelet har aldri lagt sjul på sin beundring for det brasilianske fotball-landslaget, og han gleder seg naturligvis til mesterskapet.

- Dette synes jeg var flott, det var virkelig Brasils tur nå. Dette mesterskapet er viktig for hele nasjonen, sier Michelet til Nettavisen.

Sist VM gikk i kaffelandet, i 1950, tapte brassene 1-2 i finalen mot Uruguay. Sårene fra den gang er fortsatt ikke leget.

- Det tapet er fortsatt sårt for de som opplevde kampen. Det var vanskelig å svelge et nederlag mot lille Uruguay, sier fotballentusiasten.

- Hysteri
Før han fortsetter:

- Det kommer det å bli et hysteri om laget når finalen på hjemmebane, men det kan bli vanskelig. Forventningspresset kommer nemlig til å bli enormt, og da kan det bli vanskelig for laget å prestere opp mot sitt beste.

- Hva gjør du om Norge og Brasil møtes i en avgjørende gruppekamp?

- Det tør jeg ikke tenke på, mulighetene for det er heldigvis ikke så store. Hvis kampen er avgjørende for begge lagenes avansementsjanser tror jeg rett og slett jeg blir schizofren, humrer Michelet.

Brasilsupporteren kan imidlertid komme på ett scenario som er verre enn å tape mot lille Norge.

- Det mest forsmedelige vil være om Brasil taper mot Argentina i finalen. Da tror jeg nok hele nasjonen vil trenge krisepsykologi.

Michelet er fortsatt usikker på om han tar turen for å støtte laget i sitt hjerte:

- Jeg har ingen planer om det ennå, men det hadde vært gøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere