*Nettavisen* Sport.

- Bare knockouten manglet

Foto: Seppo Samuli / Lehtikuva / NTB scanpix

Andreas Evensen lar seg ikke pelle på nesen av en franskmann.

10.11.12 22:51

Andreas Evensen vant alle rundene og sikret seg retten til å bokse EM-kamp mot belgieren Alex Miskirtchian på nyåret neste år. Franskmannen Philippe Frenois ble lett match lørdag.

To av dommerne hadde Evensen som vinner med 100-90, noe som betyr at han vant alle rundene, mens den tredje dommeren holdt trønderen som vinner med 99-91 i kampen som gikk i fjærvekt.

- Bra dag
– Dette var en bra dag på jobben for meg. Åtte av ti ting stemte i ringen, men knockouten manglet. Jeg fikk denne kampen raskt inn i mitt spor, så det var bare å kjøre på, sa Andreas Evensen til NTB.

Han gikk løs på franskmannen med alt han hadde og presset Frenois bakover fra første slag. Evensen traff med mye, men franskmannen holdt en veldig tett guard, som nordmannen hadde problemer med å trenge gjennom.

– Jeg trodde jeg skulle klare å åpne ham i de første rundene, men måtte etter hvert innse at det ikke gikk. Likevel vil jeg vel si at jeg gjorde en grei innsats, sa stjernebokseren til Helge Wærøy.

Nordmannen var aldri truet og ble nesten ikke truffet av en svært så defensiv Frenois. Franskmannen har aldri vært slått i kanvasen. Han unngikk også en tur i gulvet etter møtet med Evensen, men han var på gyngende grunn et par ganger i løpet av tirunders kampen.

Sju måneders pause
Andreas Evensen hadde ikke vært i ringen på sju måneder før lørdagens kamp. Pausen ble litt for lang, men det virket ikke som om han var særlig ringrusten da han gikk løs på Frenois i Helsingfors lørdag kveld.

Han tok kontrollen fra start og tvang franskmannen bakover. Frenois i rygget og holdt guarden sin tett, så tett at Evensen hadde problemer med å komme til med skikkelige treffere.

Nordmannen varierte boksingen sin godt og traff franskmannen med flere knallharde og flotte kroppsslag. Han fikk også inn treffere til hodet, og et par ganger virket det som om franskmannen knakk litt sammen etter disse treffere, men han var aldri skikkelig groggy.

Evensen selv unngikk stort sett å bli truffet. Det var ikke mange slagene franskmannen klarte å prikke inn på den arbeidsomme og bevegelige Melhus-bokseren.

– Han traff meg med en springskalle eller to og noen ville høyreslag, men stort sett gikk det greit, og han traff aldri skikkelig. Jeg gikk ikke på en eneste farlig treffer i hele kampen, sa Evensen til NTB.

EM-kamp neste
– De som har greie på det sier at jeg får en EM-kamp til vinteren. Det tenker jeg ikke så mye på i øyeblikket, men det jeg kan si er at jeg skal benytte sjansen godt dersom sjansen byr seg.

– Jeg kan garantere deg at jeg ikke skal tape en kamp om EM-tronen, det er i alle fall helt sikkert, sa trønderen.

Tidligere lørdag kveld tapte norske Alexander Jacobsen på poeng mot finnen Fitim Lafiti i mellomvektskampen i Finland. (©NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.