RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare RBK er favoritt

Sist oppdatert:
Onsdag skal fire norske lag ut i UEFA-cupen. Bare Rosenborg er favoritt til å vinne sin kamp i kveld. Se siste nytt om lagene og følg kampene direkte fra klokken 18.00.

Det er klart for første kamp i første runde av UEFA-cupen. Fire norske lag skal i aksjon, men bare Vålerenga har hjemmekamp. TV 2 Nettavisen følger alle kampene direkte fra klokken 18.00.

TV 2 Nettavisen følger kampene direkte her.

Ventspils (Latvia) – Rosenborg

Klokken 19.00 (Direkte på TV 2)

Vårt tips: 1-2

Laget fra Latvia karret seg med til UEFA-cupen i siste liten. De lå under 2-0 borte mot polske Plock, men klarte å utligne til 2-2 og avanserte på bortemål. I hjemlig serie ligger laget på 3. plass, og kjemper med Metalurgs om sølvet. Skonto Riga er et hav foran disse to. Ventspils er hjemmesterke i serien (7-2-0, målforskjell 25-3!), men denne kampen går på nøytral bane.

Rosenborg stiller uten kaptein Erik Hoftun, som sliter med en lårskade. Torjus Hansèn kommer inn. Trener Åge Hareide er ikke med til kampen på grunn av vond rygg. Laget viste storform da de knuste LSK 6-0 på Åråsen foran øynene på Ventspils fortvilte assistenttrener. Vi tror Rosenborg vinner denne.

Vålerenga – Grazer AK (Østerrike)

Ullevaal klokken 18.00

Vårt tips: 0-0

Rajio Piiroja (gule kort), Kjetil Wæhler og Lars Bohinen er uaktuelle for hjemmelaget. Vålerenga i elendig serieform, scorer ikke mål men spiller tidvis bra. Bare ett mål på siste fem kamper, nemlig straffen hjemme mot Glimt. Vil trolig gå forsiktig ut her for å unngå baklengsmål.

Grazer på tredjeplass i hjemlig serie. Vant 2-0 hjemme mot serieleder Rapid sist, men røk 1-3 for Austria Wien før det igjen. Ikke noe stort bortelag, to seire og to tap så langt. Har flust med landslagsspillere, og ble knepent slått ut av Ajax i kvalifiseringen til Mesterligaen. I fjor ble de derimot slått ut av UEFA-cupen av lille Apoel Nicosia fra Kypros – ikke akkurat skremmende. Vi tror dette blir en målfattig affære der gjestene vil være mer enn fornøyde med uavgjort.

UD Leiria (Portugal) – Molde

Klokken 18.00

Vårt tips: 1-0

Hjemmelaget på 14. plass (av 18) hjemme i Portugal. Tok sin første seier for sesongen da Nacional ble beseiret 2-0 borte i helgen. Har tapt begge sine hjemmekamper hittil, deriblant 1-3 for meget gode Porto. Teknisk bra spillere, som ventet. Det viktige angrepsvåpenet Maciel er ute - han vil garantert bli savnet.

Molde får tilbake Daniel Berg Hestad, Magne Hoset, Bernt Hulsker og Olafur Stigsson etter karantene hjemme mot VIF i Tippeligaen. Trond Strande og Fredrik Gustafson er ute. Kommer til å opptre ytterst forsiktig her, med kort avstand mellom lagdelene og håper å unngå baklengsmål. Vi tror portugiserne skaffer seg en knapp ledelse før returen i Molde.

PAOK Saloniki (Hellas) – Lyn

Klokken 20.30

Vårt tips: 3-0

PAOK på 6.plass i Hellas med 2-1-1 på 4 første, der tapet kom for Olympiakos. Er uhyre sterke hjemme, og har felt flere storheter her siste årene. Lyn har slitt stort så langt i sesongen, men det har løsnet noe etter trenerskiftet. Etterlengtet seier mot Bryne sist. 2-2-6 på bortebane gir ikke videre håp om noe stort resultat i Hellas.

Reservekeeper Ali Al-Habsi er på samling med Omans landslag, og keepertrener Espen Granli er med på benken. Yngvar Håkonsen og Lars Kristian Eriksen er ikke med på Lyn-flyet til Hellas. Vi tror hjemmelaget blir altfor sterke for Lyn her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere