RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare seier er godt nok

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
BELFAST (TV 2 Nettavisen): Humør, spilleglede og åpenhet har vært etterlyst i det norske landslaget. Når Norges fotballære skal gjenreises, er positivitet og sprudlende angrepsfotball landslagssjefens medisin.

- Spillerne som skal prege miljøet i tiden fremover, må være åpne, glade og humørfylte – det er til det beste for alle. De som skal være med må bidra positivt, krever Åge Hareide. Han forlanger også at spillerne presterer - tiden med klippekort er definitivt forbi.

Må levere
- Spillerne må prestere for å være med videre. Jeg vil til en hver tid vurdere uttakene i forhold til spillernes form, og hvordan de presterer på landslaget.

- Alle må yte maksimalt. Ingen kan leve på gamle prestasjoner. Spillerne må gripe de mulighetene de får. Hvis en ikke leverer, er det ikke sikkert man er med neste gang, sier Åge Hareide.

Boblende spilleglede
At spillerne har forstått resepten, er åpenbart. Det boblet av spillerglede og godt humør under treningsøkten tirsdag ettermiddag.

Bortsett fra da Åge Hareide glefset til mot en for nærgående presse i begynnelsen av treningen, var økten på Windsor Park preget av smil og latter. Spillerne så ut til å storkose seg på gresset, og i sentrum stod en blid landslagssjef.

- Spillerne bobler over av humør og positivitet. Det så vi på turen til Østen også, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

Forlanger seier
Nå håper moldenseren å surfe videre på bølgen av positivisme som preget landslagets tur til Singapore og Hongkong. Der ble det tre seirer og 11-3 i målforskjell. Og landslagssjefen legger ikke skjul på at han forventer nok en seier mot Nord-Irland.

- Nord-Irland har ikke scoret på 13 kamper. Statistikk lyver aldri, men laget er ikke så dårlig. De er relativt bra defensivt, og klarte imponerende 0-0 borte mot Ukraina og hjemme mot Spania, sier Hareide. Han er imidlertid krystallklar når han blir spurt om forventningene til kampen.

- Bare seier er godt nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere