RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare tanken er fantastisk for Norge

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Jan Åge Fjørtoft tror imidlertid at Manchester United har mange alternativer.

Molde er fortsatt i vill festrus etter fotballsuksessen. Kampen for å beholde Ole Gunnar Solskjær kan gi klubben tømmermenn ganske fort.

Manageren har allerede takket nei til flere tilbud fra engelsk fotball. Jan Åge Fjørtoft snakker i nesten lyrisk stil om Solskjær.

Søndag forsvaret Molde seriegullet etter 1-0 over Hønefoss. Klubben har gjennomgått en kraftig profesjonalisering etter at Solskjær kom inn vinteren 2011.

- Hvor lenge får norsk fotball ha Solskjær i eliteserien?

- Det er nesten umulig å si. Det handler veldig mye om timing i fotball. Når det gjelder det å bli Manchester United-manager, så har Solskjær gjort første steg mot det som en gang kanskje kan bli en realitet. Bare en slik tanke om at en av «våre» kan være aktuell som erstatter for Alex Ferguson, er jo fantastisk for norsk fotball, sier Jan Åge Fjørtoft til NTB.

- Men det er flere United-spillere som er lansert som dette opp gjennom årene. Jeg spilte selv under Bryan Robson i Middlesbrough. Vi var på et tidspunkt oppe på tredjeplass på tabellen i Premier League.

Robson klarte aldri å følge opp suksessen og jobbet videre i Bradford, West Bromwich og Sheffield United før han begynte som landslagstrener i Thailand (2009).

Ny trend
Solskjær feiret søndag tittelforsvaret i regnværet. – Det er veldig hyggelig for norsk fotball at folk som Solskjær og Ronny Deila (Strømsgodset) gjør det bra. De er unge og våger å tenke nytt både som trenere og ledere. Samtidig er jo nesten hele U21-landslaget nå oppe på A-laget.

Fjørtoft tror Solskjærs suksess blir lagt mest merke til i England. – Han har et stort navn der fra tiden som spiller. Etter det første Molde-gullet vil jeg tro reaksjonen hos en del klubber var: Dette kan hvem som helst klare. Nå er nok innstillingen at Solskjær virkelig kan gjenskape bedriften. Så jeg vil jeg tro klubber tenker at tiden er inne for å forlate hjemlandet.

- Nei takk
I mai var Solskjær i samtaler med Aston Villa, men han valgte å takke nei. Senere er nordmannen lansert som sjef i flere andre engelske klubber.

Etter dobbeltsuksessen i Molde har hans managerrenommé fått et kjempeløft. Solskjær returnerte til Norge fra jobben som trener for Manchester Uniteds reservelag for snaut to år siden.

Solskjær har en klausul i sin Molde-kontrakt. Den gir ham rett til å bryte avtalen dersom han velger å signere med en Premier League-klubb. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere