*Nettavisen* Sport.

- Barn burde ha meg som idol

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Peter Sagan er ikke en beskjeden 23-åring.

27.01.13 21:22

Peter Sagan er uten tvil en av sykkelfeltets største stjerner.

I en alder av 23 år har slovaken vunnet etapper i Tour de France, samt sikret seg den prestisjefulle poengtrøyen.

I to år på rad har han også vært nevnt blant de heteste kandidatene til å vinne VM, uten å ha innfridd helt.

I fjor viste han også potensiale i klassikerne, med topplasseringer i Milano-Sanremo, Flandern rundt og Amstel Gold Race.

Vil gjenta suksessen i touren
Nå kjører Cannondale-rytteren i Argentina, uten å ha fått det helt til ennå. Men Sagan kommer til å dominere mange ritt i år. Spesielt i klassikerne blir det spennende å se om unggutten kan ta steget helt til topps.

- Vi vet fortsatt ikke hvor grensene mine går, sier Sagan til Marca på spørsmål om årets mål.

- Det jeg vet er at jeg ønsker å gjøre det bra i klassikerne i år. Målet for Tour de France er klart: Jeg ønsker å vinne den grønne trøyen og minst én etappe.

I fjor ble det hele 16 UCI-seirer for den allsidige slovaken. Bare André Greipel hadde flere. Det er imidlertid ikke noe mål for Sagan å overgå fjorårets tall.

- Planen er å fortsette å vinne, men kvalitet er viktigere enn kvantitet. Jeg mener det er viktigere med to seirer i store klassikere og seirer i touren, enn mange mindre seirer. Jeg ville helt klart byttet bort fjorårets seirer (i mindre ritt) mot en seier i en av de store klassikerne.

Så opp til Boonen
Syklister har lange karrierer, og holder ofte på til de er langt oppi 30-årene. Det betyr at Sagan fortsatt har mange år foran seg, og det er mye å forbedre, skal vi tro hovedpersonen selv.

- Helt klart. Jeg trenger fortsatt mer erfaring. Dette er min fjerde sesong som proff, og det er fortsatt mye rom for forbedring.

Med blant annet et stort hjerte for Flandern rundt, var Tom Boonen en mann Sagan så opp til som barn. På Marcas spørsmål om hvem som er hans idol eller helter, er slovaken rask i replikken.

- Nå burde jeg være de andres idol, humrer Sagan.

- Da jeg var liten var Boonen idolet mitt, men nå tenker jeg bare på å slå ham.

Og med Boonen som idol fra tidlig alder, er det heller ikke noen bombe at Sagan har en forkjærlighet for Flandern rundt og Milano-Sanremo. Begge er ritt han kan vinne i år, men da må han slå forbildet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.