RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barna gjør meg immun

(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Eskil Ervik frykter ikke sykdom under OL. 31-åringen har vært igjennom alt allerede.

- Jeg tror jeg er blitt bortimot immun mot sykdom. De første årene etter at barna begynte i barnehagen, var jeg igjennom det meste. Nå er jeg stort sett alltid frisk, sier Eskil Ervik til TV 2 Nettavisen.

Norges beste skøyteløper har vært mye plaget av sykdom gjennom en karriere som aldri har tatt helt av. Sølvgutten fra EM på hjemmebane i midten av januar ser ikke bort ifra at mye hadde sett annerledes ut dersom han ikke hadde stiftet familie.

- Ungene var veldig mye syke i en periode, og det har helt sikkert påvirket mine prestasjoner. Men sånn er det å ha barn. Det er et valg man gjør, og det finnes viktigere ting i livet enn å gå fort på skøyter. Jeg er selvfølgelig veldig glad i barna mine, fastslår Ervik, som er pappa til Pernille (2) og Bergljot (4).

- Mest mulig normalt
På tross av «immuniteten», ble han småsyk i forbindelse med EM i Vikingskipet. Da bodde han på hotell i hjembyen.

- Jeg var ikke syk, men følte meg ikke helt opplagt. Virus, er det ikke det man sier når man ikke føler seg helt bra men ikke har noen diagnose? spør Ervik.

Frem mot OL praktiserer han normal hygiene for å unngå sykdom. Fanatiker er han ikke.

- Jeg prøver å oppføre meg mest mulig normalt. Men det er selvfølgelig viktig å være bevisst, sier den Hamar-baserte trønderen som med maksimal formutvikling kan vinne to gull i OL. Han er blant de største favorittene både på 5000 og 10.000 meter, på en OL-is som kommer til å minne mye om isen de norske løperne er vant med fra Vikingskipet.

Ervik gjør da heller ingen hemmelighet av at han går for medalje – og aller helst gull. Og han bruker minimalt med energi på å bekymre seg for sterke konkurrenter. Heller ikke den amerikanske rekordsankeren Chad Hedrick skremmer Ervik.

Overtak på Hedrick
- Jeg har ikke vært dårligere enn nummer fire på langdistanse i verdenscupen i vinter. Da blir det meningsløst å si at jeg ikke går for medaljer. Og jeg mener at jeg har et overtak på Chad Hedrick. Jeg har gått mange flere mesterskap og har deltatt i OL før. Samtidig er jeg ganske trygg på det jeg driver med akkurat nå, sier Ervik, som tror på fullklaff i Torino.

- Jeg har planer om å gå mine beste løp noensinne i OL. Og klarer jeg det, skal de andre gå fort for å slå meg, konstaterer 31-åringen.

Hva som skjer etter OL, har han ennå ikke bestemt seg for.

- Sist jeg svarte på det spørsmålet, ble vinklingen at jeg legger opp etter OL. Faktum er at jeg ser for meg tre varianter. Jeg kan legge opp etter OL, jeg kan fortsette å satse i to nye år, eller jeg kan bestemme meg for å satse helt til Vancouver-OL om fire år. Det mest sannsynlige er at jeg fortsetter i to år, forklarer Ervik.

Gull gir ny giv
- Når tar du avgjørelsen?

- Sannsynligvis ganske raskt etter OL.

- Gir du deg på topp hvis du vinner gull?

- Jeg tror nok heller at eventuelle gullmedaljer vil være perfekt motivasjon for videre satsing.

Eskil Ervik er også usikker på hva han vil legge vekt på hvis han velger å forlenge karrieren.

- Det hadde selvfølgelig vært fristende å satse mot et VM-gull i allround, men jeg er usikker på hvor realistisk det er at jeg skal klare å tette forspranget på de korte distansene. Et gull i VM på enkeltdistanser henger også høyt.

Ledig sponsorplass
Denne sesongen har Ervik hatt så mye fokus på å spisse formen inn mot OL at han ikke har tatt seg bryet med å selge ledig sponsorplass på drakta.

- Jeg har én stor og god personlig sponsor. Men det er riktig at jeg kunne hatt en til. Det var noe på gang i sommer, men jeg var ikke helt fornøyd. Hvis noen ønsker å sponse meg, er det bare å ringe, men jeg har ikke prioritert dette nå, forklarer Ervik – vel vitende om at olympisk gull vil heve markedsverdien betraktelig.

Skøyteløperne drar til Torino kommende helg og lader opp i OL-hallen den siste uka før lekene starter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere