RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Basso vinner Touren

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ivan Basso er Lance Armstrongs tøffeste utfordrer i Tour de France. 26-åringen kommer til å vinne, mener Bjarne Riis. Men kanskje ikke i år.

Italieneren ble nummer sju i Tour de France i fjor. Da syklet han for Fassa Bortolo. Men Fassa Bortolos sportsdirektør Giancarlo Ferretti ville likevel ikke ha Basso denne sesongen.

Ikke god nok, mente Ferretti.

Vil hedre Pantani
Spør Lance Armstrong. Basso har holdt følge med Tour de Lance opp fjellene i Pyreneene, og akter å gjøre det samme i Alpene. Kun 1,17 minutter skiller Armstrong og Basso i sammendraget.

- Jeg mener jeg er god nok til å vinne Tour de France. Det vil være en perfekt måte å hedre Marco Pantani på, sier Basso ifølge BBC.

Han ønsker å bli den første italieneren siden Marco Pantani som vinner Tour de France. Pantani, som vant rittet i 1998, døde tidligere i år av en overdose kokain.

- Det var et stort tap for sykkelsporten, mener Basso, som har vært proffsyklist siden 1999.

- Vinner Tour de France
Bjarne Riis beskriver Basso som en «naturlig leder». Team CSC-sjefen mener Basso har gjort eventyrlige framganger i temposykling denne sesongen. Det har tidligere vært Bassos store svakhet.

- Slik jeg så det, var det hans eneste svakhet, sier Riis.

- Når det gjelder mulighetene til å vinne, gjør han det kanskje ikke i år. Men jeg tror definitivt han vil vinne i løpet av to eller kanskje tre år.

Italieneren setter stor pris på den tilliten Bjarne Riis har vist ham.

- Det var utrolig godt å høre noen si til meg at de vil ha meg på laget fordi de tror jeg kan vinne Tour de France. Jeg føler meg bedre forberedt enn noensinne, og har et enda bedre lag i ryggen i år, avslutter Basso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere