- Bedre og bedre for hver dag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Gabriel Rasch sliter og jobber for sine lagkapteiner i Giro d`Italia.

16.05.10 23:08

Gabriel Rasch (Cervèlo Test Team) har knapt vært synlig på TV-skjermen i løpet av åtte første etappene av Giro d`Italia. Nordmannen har gjort grovarbeidet for sin formsvake lagkaptein Carlos Sastre og klatreren Xavier Tondo.

- (Xavier) Tondo og (Carlos) Sastre ble levert som planlagt i bunnen av Monte Terminillo, forteller Gabriel Rasch til procycling.no via sin trener Stig Kristiansen.

Xavier Tondo ble foran denne sesongen hentet av Cervèlo Test Team for å hjelpe Carlos Sastre i fjellene. 31-åringen kom fra det sterke spanske laget Andalucía - CajaSur. Spanjolen har tidligere vunnet det meget prestisjefylle rittet Portugal rundt (2007) og ble blant annet nummer to bak Alejandro Valverde i Vuelta a Burgos i forkant av Vuelta Espana i fjor.

Les også: Rasch blogg fra Giroen

Det var derfor ikke overraskende at Tondo fikk sjansen på søndagens etappe grunnet Carlos Sastres formsvikt i innledningen av Giro d`Italia. Tondo benyttet muligheten, og viste seg fram på en glimrende måte.

- Etappen i dag var svært hard og det gikk for fullt fra start mot første bakkespurt. Feltet delte seg i to og etter det ble den jaktet en god stund. Feltet ble samlet etter hvert og bruddet gikk etter cirka 80 kilometer, forteller Rasch.

Etter avleveringen av sine to fjellgeiter fikk Rasch 16 tøffe motbakkekilometer hvor det for mange ville vært umulig å "spare på kreftene".

- Det ble kjørt et fornuftig tempo opp til mål. Kroppen blir bedre og bedre for hver dag. Så langt har det vært et hektisk og veldig hardt løp, og det gjelder å spare på kreftene der man kan, avslutter Rasch.

PS: Gabriel Rasch er eneste norske deltaker i det italienske etapperittet som avsluttes med en tempoetappe i Verona 30. mai.

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.