RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Begge er medaljekandidater

Foto: Erlend Aas (NTB / Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg var nærme i fjor, og det var lite som skilte da.

Både Håvard Bøkko (26) og Sverre Lunde Pedersen (21) er blant medaljefavorittene når skøyte-EM på hjemmebane starter lørdag.

Sist gang to nordmenn var på pallen i EM var i 2006. Da tok Eskil Ervik sølv og Bøkko bronse. Italienske Enrico Fabris ble europamester.

- Vi fokuserer ikke på kampen mellom Håvard og Sverre. Vi skal gå EM, og da er det utlendingene som skal slås. Det er fem-seks løpere som kan vinne, slik jeg ser det, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Bøkko har to sølv og tre bronse i EM fra før. Han håper på en ny medalje i helgen og tror han kan få selskap av lagkamerat Pedersen på seierspallen.

- Jeg tror vi begge er med og kjemper om medaljer, og det kan bli jevnt mellom oss. Gleden ligger ikke i å slå ham, men alle de andre, sier Bøkko.

- Jeg skal gjøre mitt beste for å være med og kjempe. Håvard er en av flere konkurrenter. Det vil være jevnt og tett i toppen, og jeg må gå fire gode løp for å klare det, sier Pedersen.

Nær medalje
Under fjorårets EM i Heerenveen ble Bøkko truet av Pedersen i sammendraget, men var sterkere enn landsmannen i samløp på 10.000 meter og sikret bronsen. For Pedersen ble det en sur fjerdeplass.

- Jeg var nærme i fjor, og det var lite som skilte da. Det bør være mulig å klare det, sier 21-åringen.

Vil hjelpe hverandre
Han tror det avsluttende milløpet vil bli avgjørende også i årets EM.

- Jeg tipper det blir avgjort på 10.000 meter. Det kommer nok til å være jevnt, og vi har mulighet til å havne i par på 10.000 meter. Da må vi hjelpe hverandre. Det gjorde vi i fjor. Jeg har lyst til at også han skal lykkes, og da vil vi gå sammen. Det blir ikke noe lureløp da.

Tittelforsvarer Sven Kramer fra Nederland stiller ikke i Vikingskipet. Norge har ikke tatt EM-gull siden Johann Olav Koss vant i 1991. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere