*Nettavisen* Sport.

- Begynner å bli lei fysio’n

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Thomas Holm har tilbrakt mer tid sammen med fysioterapeut Haakon Schwabe enn noen andre på Valle den siste måneden.

VALLE (Nettavisen): Thomas Holm (25) startet Vålerengas to første seriekamper denne sesongen – siden har ingen sett ham. Det er en situasjon han er sterkt fortvilet over.

- Jeg begynner å bli lei fysio’n vår nå.

- Først fikk jeg meg en strekk i leggen i kampen mot Stabæk, og var borte et par uker. Så kom jeg meg tilbake, men fikk en lårhøne to treninger før neste kamp. Så kom jeg tilbake på ny, spilte en bra kamp mot Stabæks rekruttlag, men i det siste minuttet av den nest siste treninga før FFK-kampen, hoppet Ronny Johnsen på tåa mi.

Du store, vonde tå
Og der har du grunnen til at Thomas Holm heller ikke spiller helgens kamp mot Odd. Den midterste tåa på venstrefoten var først like fargerik som regnbuen, nå er den ”bare” dobbelt så stor som de andre tærne. Det holder til å trene, men ikke til å spille.

- Det gjør fortsatt vondt, og det er hemmende i treningen.

- På en skala fra en til ti, var jeg vel på sju-åtte, nå er vel smerten rundt fem når jeg trener, men det skal jo ikke gjør vondt når du trener, sukker midtbanespilleren oppgitt.

Klubbens fysioterapeut, Haakon Schwabe, mener likevel det er tilrådelig at Holm fortsatt trener med laget, og vil ikke at han skal hvile for å bli fortere bra igjen.

- Han hvilte en uke, uten at det hadde noen effekt. Hadde blødningene blitt større, ville vi droppet denne treningen, men det blir de ikke. Selv om Thomas scorer bra på de fysiske parametrene, er det han trenger etter så mye fravær fra fotballbanen forbedret fotballkoordinasjon. Det får han ved å trene med de andre spillerne.

- Jeg regner med at tåa er fin igjen neste uke, og at han da kan være aktuell for kampen neste helg.

Kan rekke LSK-kampen
Akkurat det er en kamp av en meget spesiell karakter - borte mot serieleder og naborival Lillestrøm. Og Holm vil gjerne være med, spesielt nå som det butter litt imot.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, det har vært frustrerende i all motgangen, og jeg vil gjerne være med å brette opp ermene og gå i krigen for Vålerenga.

- Jeg er veldig frustrert sånn som det er nå, og er blitt litt grinete, innrømmer den tøffe midtbanespilleren.

Vålerenga fikk for øvrig tilbake to skadede spillere fra den siste landslagssamlingen til Åge Hareide – Kjetil Wæhler og Christian Grindheim, men bare Grindheim er usikker foran Odd-kampen.

- Kjetil trener for fullt med Vålerenga på torsdag. Christian er usikker med en hoven ankel, og hoppet rundt med smerter i dag. Det blir intensiv behandling frem mot helga, med massasje og akupunktur, samt alternativ trening på sykkel og til vanns, men vi har et håp om at han skal bli klar, sier Haakon Schwabe til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.