RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklager, Dallas. Vi kjenner følelsen

Green Bay Packers vendte til seier 26-21 over Dallas Cowboys og er klar for semifinale i NFL-sluttspillet, med litt hjelp fra dommerne. Her er Dallas-quarterback Tony Romo avbildet.
Green Bay Packers vendte til seier 26-21 over Dallas Cowboys og er klar for semifinale i NFL-sluttspillet, med litt hjelp fra dommerne. Her er Dallas-quarterback Tony Romo avbildet. Foto: Mike Mcginnis (Afp)
Sist oppdatert:
Green Bay Packers vendte til seier 26-21 over Dallas Cowboys og er klar for semifinale i NFL-sluttspillet, med litt hjelp fra dommerne.

Tross en vond legg som gjorde det vanskelig å bevege seg kastet Packers-quarterback Aaron Rodgers tre touchdownpasninger, de to siste etter at Cowboys ledet 21-13 i slutten av tredje periode.

Selv om hjemmelaget vendte til 26-21 var spenningen langt fra over. Snaut fem minutter før slutt kastet Cowboys-quarterback Tony Romo en pasning til Dez Bryant, som på akrobatisk vis fanget ballen rett utenfor vertenes mållinje.

Cowboys trodde de hadde fire forsøk til å få ballen over linjen og ta ledelsen igjen, men i stedet krevde Packers-treneren videogjennomgang av situasjonen, og dommerne kom til at Bryant ikke hadde kontroll over ballen da han traff bakken.

– Han må beholde kontroll helt til han er nede, og det gjorde han ikke. Derfor var det ikke en fullført pasning, tvitret dommersjef Dean Blandino.

Twitter-storm

Det var en kontroversiell vurdering, ettersom TV-bildene lot til å vise at han hele tiden hadde ballen i grep i den ene hånden, og dommernes avgjørelse utløste en Twitter-storm. Før kampen var over var det registrert 750.000 meldinger som nevnte hendelsen.

– Jeg tok imot ballen. Dommerne tok det fra meg. Jeg holdt den da jeg traff bakken. Det var ikke engang i mine tanker at mottaket ville bli underkjent, sa Bryant.

Siden desperasjonspasningen kom på fjerde forsøk overtok Packers ballen, og laget greide å bruke opp de gjenværende minuttene uten å gi den fra seg.

Cowboys-spillerne fortvilte, men kanskje var det karma. I kvartfinalen profitterte Texas-laget på flere grove dommerfeil da Detroit Lions ble slått. Ligaen ba etterpå om unnskyldning til Lions for tabbene, og selv president Barack Obama uttalte at han ville vært «opprørt» om han hadde vært Lions-fan.

– Beklager, Dallas. Vi kjenner følelsen, meldte Lions på sin Twitter-konto.

– Vår egen feil

Cowboys-trener Jason Garrett ville ikke skylde på dommerne.

– Det så ut for meg som han hadde ballen og beina i bakken. Han mistet aldri kontroll over ballen, men la meg gjøre det klart at utfallet ikke kom av dommerne. Vi hadde 60 minutter på å gjøre jobben, og vi greide det ikke, sa han.

Rodgers var langt fra vanlig nivå i store deler av kampen, men han leverte i sluttfasen. Til sammen hadde han 316 pasningsyards, og TD-pasningene til Davante Adams og Richard Rodgers i 3. og 4. periode vendte kampen.

I semifinalen om en uke spiller Packers borte mot regjerende superbowlvinner Seattle Seahawks. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere