*Nettavisen* Sport.

- Bekrefter Portsmouth-interesse

FC København får konkurranse fra Portsmouth om Brede Hangelands (24) signatur. Det bekrefter Vikings sportslige leder, Egil Østenstad.

13.01.06 14:17

- Jeg kan bekrefte at Portsmouth har kommet på banen og sinalisert konkret interesse for Brede. Foreløpig er det bare på agentnivå, og en kan vel si at det er København som er på ballen, sier Egil Østenstad til TV 2 Nettavisen.

For det er ikke tvil om at Ståle Solbakkens klubb har et forsprang på «Pompey». Danskene har allerede vært i møte med Viking-ledelsen, og Rune Hauge er klar til å ta fatt på forhandlingene.

- Men det er vel en fordel for Viking dersom flere klubber kommer på banen?

- Ja, en skal ikke se bort fra at en budrunde kan være gunstig for oss.

Hangelands rådgiver Jim Solbabakken sa tidligere i uken til TV 2 Nettavisen at landslagsstopperen også vurderer konkrete tilbud fra andre klubber. Portsmouth er altså én av dem.

- Det er to parter her, og begge må selvsagt være fornøyd. Og selv om Brede får et tilbud fra en annen klubb, kan vi ikke la ham gå før Viking også er fornøyd. Hvis ikke blir han Viking-spiller også etter at dette overgangsvinduet er stengt, sier Østenstad.

Skal Viking ha forhåpninger om å få bra betalt for 24-åringen, må de selge i løpet av januar. Kontrakten går nemlig ut etter sesongen, og han kan da forlate klubben gratis. Det kan derfor komme en snarlig avklaring rundt landslagsspilleren.

- Det er umulig å si noe om når det blir klart. Det kan skje noe allerede i helgen, eller det kan ta lenger tid, sier Østenstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.