RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Håkon M. Larsen/Scanpix)

- Bekymret for framtida

Sist oppdatert:
Gunnar Pettersen skjønner ikke at det skal være vanskeligere å plotte inn internasjonale datoer på terminlista i håndball enn i fotball.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Når Pettersen tar med seg toppet mannskap til samlingen i Tunisia i slutten av måneden, er det i praksis første og siste gang Norges beste menn er samlet denne sesongen før EM på hjemmebane i januar.

En sprengt terminliste og spillere spredt utover hele Europa gjør at landslagssjefen kontinuerlig har en tilnærmet håpløs oppgave med å få samlet spillerne.

Var forberedt
- Jeg er bekymret for framtida for landslagshåndballen hvis ikke rammebetingelsene endres, fastslår Pettersen.

Han ønsker ikke å framstå som bitter.

- Jeg visste jo hvordan dette var før jeg sa ja til jobben. Men det må ikke bli sånn at all tiden til en landslagstrener går med til å krangle med klubbledere om hvordan enkeltspillere skal disponeres, sier Pettersen til Nettavisen.

Får det til i fotball
Pettersen har forståelse for at klubbene – som tross alt betaler spillernes lønninger – ønsker at spillerne skal prioritere klubbhåndball. Og han forstår at spillerne føler et lojalitetsforhold til sine arbeidsgivere.

Derfor vil han at det internasjonale forbundet skal gripe inn.

- I fotball, der det er enda mer penger inne i bildet på klubbnivå, klarer de å plotte inn flere internasjonale datoer der alle spillere er fristilt fra klubblagene for landslagsspill. Jeg kan ikke begripe at det skal være så mye vanskeligere i håndball, sier Pettersen.

For mange mesterskap
Et av grepene han ser for seg, er å redusere antall internasjonale mesterskap.

- Mesterskap hvert år er for mye. Det går med veldig mye tid til mesterskap når man tar med oppkjøringsperioden rett i forkant, medgir han.

Dersom det ikke blir satt av mer tid til landslagssamlinger på den internasjonale terminlista, frykter Pettersen at interessen og dermed nivået vil falle.

- Risikoen er at flere av de store profilene takker nei til landslagsspill, konstaterer han.

Trene med de beste
En løsning på problemet for Norge sin del kunne ha vært å samle de beste spillerne i én klubb. Men i praksis er det umulig å gjennomføre, og sannsynligvis ville det uansett ikke ha hatt noen positiv effekt.

- Hvis vi hadde økt budsjettet med 30 millioner, kunne vi sikkert ha tilbudt spillerne en million her og en million der og samlet dem i en klubb i Norge. Men det vil aldri kunne bli en realitet. Og uansett er vi best tjent med å ha spillerne ute i store ligaer, der de får matchet seg med verdens beste på trening hver eneste dag, poengterer Gunnar Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere