Gå til sidens hovedinnhold

- Bekymret for framtida

Gunnar Pettersen skjønner ikke at det skal være vanskeligere å plotte inn internasjonale datoer på terminlista i håndball enn i fotball.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Når Pettersen tar med seg toppet mannskap til samlingen i Tunisia i slutten av måneden, er det i praksis første og siste gang Norges beste menn er samlet denne sesongen før EM på hjemmebane i januar.

En sprengt terminliste og spillere spredt utover hele Europa gjør at landslagssjefen kontinuerlig har en tilnærmet håpløs oppgave med å få samlet spillerne.

Var forberedt
- Jeg er bekymret for framtida for landslagshåndballen hvis ikke rammebetingelsene endres, fastslår Pettersen.

Han ønsker ikke å framstå som bitter.

- Jeg visste jo hvordan dette var før jeg sa ja til jobben. Men det må ikke bli sånn at all tiden til en landslagstrener går med til å krangle med klubbledere om hvordan enkeltspillere skal disponeres, sier Pettersen til Nettavisen.

Får det til i fotball
Pettersen har forståelse for at klubbene – som tross alt betaler spillernes lønninger – ønsker at spillerne skal prioritere klubbhåndball. Og han forstår at spillerne føler et lojalitetsforhold til sine arbeidsgivere.

Derfor vil han at det internasjonale forbundet skal gripe inn.

- I fotball, der det er enda mer penger inne i bildet på klubbnivå, klarer de å plotte inn flere internasjonale datoer der alle spillere er fristilt fra klubblagene for landslagsspill. Jeg kan ikke begripe at det skal være så mye vanskeligere i håndball, sier Pettersen.

For mange mesterskap
Et av grepene han ser for seg, er å redusere antall internasjonale mesterskap.

- Mesterskap hvert år er for mye. Det går med veldig mye tid til mesterskap når man tar med oppkjøringsperioden rett i forkant, medgir han.

Dersom det ikke blir satt av mer tid til landslagssamlinger på den internasjonale terminlista, frykter Pettersen at interessen og dermed nivået vil falle.

- Risikoen er at flere av de store profilene takker nei til landslagsspill, konstaterer han.

Trene med de beste
En løsning på problemet for Norge sin del kunne ha vært å samle de beste spillerne i én klubb. Men i praksis er det umulig å gjennomføre, og sannsynligvis ville det uansett ikke ha hatt noen positiv effekt.

- Hvis vi hadde økt budsjettet med 30 millioner, kunne vi sikkert ha tilbudt spillerne en million her og en million der og samlet dem i en klubb i Norge. Men det vil aldri kunne bli en realitet. Og uansett er vi best tjent med å ha spillerne ute i store ligaer, der de får matchet seg med verdens beste på trening hver eneste dag, poengterer Gunnar Pettersen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget