RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

- Bekymret for journalistene

Gullhåpet Kjersti Tysse Plätzer er ikke redd for å være med i Aten-OL, selv om tre bomber gikk av i byen i natt. - Jeg er mer bekymret for journalistene, sier hun.

Nøyaktig 100 dager før OL starter, eksploderte i natt tre bomber i sentrum av Aten.

- Det første jeg tenkte, var at det var blitt ringt til en avis på forhånd, og da ble jeg ikke så bekymret. Jeg tror dette bare er noen som vil ha litt oppmerksomhet, sier kappgangeren til TV 2 Nettavisen.

Hun legger til, fast bestemt:

- Jeg skal gå kappgang i OL selv om dette skjedde.

Sover godt
32-åringen følger utviklingen i Aten gjennom CNN. Og har så langt ikke mistet noe nattesøvn på grunn av terrortrusselen.

- Det blir lagt vekt på at det er mye sikkerhet rundt utøverne. Hvordan det blir rundt journalistene, er jeg mer bekymret for. Det vil være et stort pressekorps og mange tilskuere tilstede i Aten, og sikkerheten rundt dem er kanskje ikke like stor, sier Tysse Plätzer.

Ingen ble alvorlig skadet i eksplosjonene, men det ble forårsaket store materielle skader, opplyser polititalsmenn. Informasjonssjef Halvor Lea i Norges Idrettsforbund føler seg likevel trygg på at sikkerheten under OL vil være på topp.

Aten-OL har tidenes høyeste sikkerhetsbudsjett, på fire milliarder kroner.

Ikke uvanlig
- Jeg har allerede i dag vært i kontakt med politiets sikkerhetstjeneste. De avdramatiserer dette litt. Det er ikke uvanlig at det er en del grupper nede i Hellas som smeller av bomber i ny og ned. Politiets sikkerhetstjeneste følger dette opp på vegne av oss. Vi har tillit til dem. Det tar seg av sikkerheten. Vi tar oss av det idrettslige, sier Lea til TV 2 Nettavisen.

Olympiatoppen har knyttet til seg en mann fra sikkerhetstjenesten for å vurdere faren og sikkerheten før avreise til Aten-OL. Dette for at OL-troppen, når de reiser ned, skal føle seg helt trygg.

- Vi skal ikke bagatellisere at det smeller en bombe, men spenningsnivået før OL i Salt Lake City var mange ganger høyere enn det er nå, sier Lea.

- Men dette skjer akkurat 100 dager før OL. Det lukter OL-relatert?

- Dette er ikke tiden for å spekulere, men jeg føler meg veldig sikker på at sikkerheten rundt arrangement vil være på topp. Og vi har som sagt fagfolk til å gjøre de rette vurderingene for oss. Ingen er glad for at det smeller en bombe, men vi må prøve å beholde en realisme i hvordan vi håndterer dette. Det er flere lokale greske terrorgrupper i området. Og hadde det vært OL-relatert, så hadde de kanskje ikke valgt en politistasjon som mål, avslutter Lea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere