- Bellamy blir en suksess

Foto: www.rovers.co.uk

Craig Bellamy har et mildt sagt frynsete rykte, men i Blackburn kommer han til å bli en hit denne sesongen.

10.08.05 07:09

Det er i alle fall TV 2 Nettavisens spådom. Bellamy er en bråkebøtte, men kjenner manager Mark Hughes godt fra det walisiske landslaget, og bør kunne trives bedre i Blackburn. Ikke minst fordi han vil være lagets største stjerne, noe som passer bedre med den lille waliserens selvbilde.

- Han er irriterende, men en del av det å være manager er å håndtere spillere og spilleres forskjellige personligheter. Jeg håndterte Bellamy. Han var en vanskelig, kvass type, men hadde gode ferdigheter, så jeg lot ham holde på, sier Sir Bobby Robson, som kjøpte Bellamy til Newcastle for seks millioner pund.

Robson mener hans arvtager i Newcastle, Greame Souness, burde håndtert Bellamy annerledes.

Men det er historie. Nå er han i Blackburn, og det kommer Rovers-fansen til å sette stor pris på utover i sesongen. 26-åringen er rask og målfarlig. Sir Bobby Robson sammenligner faktisk Bellamys fart med farten til Michael Owen og Thierry Henry.

En annen spiller som bør bli en profil i Blackburn kommende sesong, er vår egen Morten Gamst Pedersen. Han slet innledningsvis i fjor, men denne gang kommer han ikke rett fra norsk seriespill, men fra ferie, og denne gang har han med seg erfaring fra Premier League.

Spørsmålet er hvordan han takler forventningspresset.

Blackburns største problem forrige sesong, var savnet av en målscorer. Det problemet bør være løst med kjøpene av Bellamy og finnen Shefki Kuqi, selv om angrepsstyrken til Rovers er sårbar for skader. Mark Hughes har mange gode alternativer både på midtbanen og i forsvar, og bakerst står en av ligaen beste keepere - Brad Friedel.

I fjor endte Blackburn på 15. plass. Det blir nok morsommere på Ewood Park i år.

Spillerkjøp: Shefki Kuqi (gratis fra Ipswich), Craig Bellamy (fra Newcastle for 5 mill).

Spillere ut: Jon Stead (til Sunderland for 1,8 mill), Nils-Eric Johansson (gratis til Leicester), John Fitzgerald (til Bury for ukjent sum).

Plassering i fjor: 15. plass

TV 2 Nettavisens tips: 10. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag