*Nettavisen* Sport.

- Bellamy er ferdig

Foto: (Scanpix/AP)

Craig Bellamy (27) vil være førstemann ut av Liverpool når overgangsvinduet åpner igjen.

19.02.07 13:54

Det skriver den seriøse engelske avisen The Times mandag. Årsaken til at Bellamys karriere i Liverpool går mot slutten er selvsagt Bellamy angrep Riise i Portugal før helgen.

Beseglet sin egen skjebne
Den walisiske angriperen skal ha slått John Arne Riise (26) med en golfkølle mens Riise lå i sengen natt til fredag, angivelig fordi han skal ha følt seg latterliggjort under en krangel med nordmannen tidligere på kvelden.

Begge ble bøtelagt etter episoden.

Men ifølge The Times er boten på to ukelønner den minste bekymringen til Bellamy.

«Selv om manager Rafael Benitez allerede vurderte å selge Bellamy og en rekke andre spillere, har den walisiske spissen etter den siste episoden på effektivt vis beseglet sin egen skjebne,» skriver avisen.

Skeptisk til avisoppslag
Lederen for Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, mistenker engelsk presse for å overdrive saken og vil vente med å trekke noen konklusjoner.

- Hvis Liverpool bestemmer seg for at man ikke ønsker å ha sånne elementer i klubben, vil man selvfølgelig gjøre noe med det. Men en spiller som kostet så mye, og som klubben trenger, vil ikke få sparken på dagen. Det skjer jo i alle klubber at man skyver folk ut fordi man ikke ønsker å ha dem i klubben, men da gjør man det gjerne på en stille måte, sier Møller.

Uansett tror han ikke at fansen kommer til å bue på Craig Bellamy ved neste anledning.

- Nei, det tror jeg ikke. Vi så noen bilder fra treningen hvor han og Riise så ut som de var kompiser. Så det tror jeg ikke vil skje. Det er også fordi man ikke helt vet hva som skjedde, sier Møller til Nettavisen.

- Ikke et feilkjøp
- Var det feil av Liverpool å hente Craig Bellamy til klubben?

- Nei, det kan man ikke si. Liverpool er ikke tjent med å komme i avisene av feil årsaker, og hvis det er utenomsportslige ting som er negative, er man selvsagt ikke glade for det. Men Bellamy har et dårlig rykte og havner nok fortere i avisene enn andre. Dette visste Liverpool da de kjøpte ham, mener Møller.

Liverpool Echo skriver mandag at både Riise og Bellamy trolig spiller fra start i bortekampen mot Barcelona i Champions Leagues åttedelsfinale på onsdag kveld. Avisen mener også at episoden med Riise og Bellamy er kraftig overdrevet i øvrig engelsk presse.

Brokete fortid
Hvis Craig Bellamy sparkes ut av Anfield til sommeren, vil det ikke være første gang han ødelegger for seg selv i en klubb. Bellamy satte også en effektiv stopper for sin egen karriere i Newcastle da han, mens han var utlånt til Celtic, sendte hat-sms til Alan Shearer og sønnen til Newcastles styreformann.

Utlånet kom i stand fordi Bellamy havnet i unåde hos daværende Newcastle-manager Graeme Souness.

Liverpools manager Rafael Benitez skal føle seg sviktet av Bellamy, etter at han ga waliseren sjansen til å få karrieren på rett spor igjen.

Nå spørs det vel om noen andre managere er villige til å gjøre det samme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.