- Benitez dreper gullhåpet

Foto: (REUTERS/SCANPIX)

Rafael Benitez får så hatten passer etter Wigan-kampen.

29.01.09 12:08

WIGAN - LIVERPOOL 1-1: Du har sikkert sett det før: Liverpool leder 1-0 og så bytter Rafael Benitez ut lagets beste angrepsvåpen, og plutselig kommer motstanderen inn i kampen igjen, noe som fører til at Liverpool taper poeng.

Onsdag bytter han ut Fernando Torres etter 72 minutter. Wigans manager Steve Bruce svarte med å sette inn to angripere. Sju minutter før full tid fikk Wigan straffespark og Mido utlignet til 1-1. Dermed tapte Liverpool igjen terreng til Manchester United i kampen om ligagullet, et trofé Liverpool ikke har vunnet på 19 år.

- Ville Ferguson gjort det?
Dette var Liverpools sjuende poengdeling på de ti siste seriekampene.

«Rafael Benitez' forsiktighet dreper gullsjansene,» skriver fotballkommentator Tony Cascarino i The Times.

Og han gir seg ikke der.

«Dette er ikke Liverpool-måten å gjøre det på. Fansen forventer at laget deres vinner Premier League, men det vil ikke skje med en manager som er så forsiktig som Benitez. Jeg klarer ikke å begripe hvorfor han tok ut Fernando Torres og Steven Gerrard mot Wigan. Ville Manchester United ha lagt seg bakpå for å forsvare en ledelse mot Wigan? Ville Sir Alex Ferguson tatt ut sin beste spiss for å prøve å snike til seg en seier mot et lag som aldri har slått et av de fire beste lagene? Benitez er altfor forsiktig for Premier League og Liverpool vil alltid komme til kort hvis han fortsetter med sånne bisarre bytter. Han overfører forsiktigheten til spillerne».

- Var slitne
Nå er veien åpen for at Manchester United kan ta sitt tredje strake ligagull. Old Trafford-laget er to poeng foran Chelsea og Liverpool og tre foran Aston Villa, med én kamp til gode på alle tre.

Benitez forsvarte byttene med at stjerneduoen var utslitt.

- Begge spillerne var veldig, veldig trøtte. Det var åpenbart, sier Benitez ifølge The Times.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag