*Nettavisen* Sport.

- Benitez til Real Madrid eller Juventus

Foto: (AFP/Scanpix)

Liverpool-managerens dager kan være talte i England.

13.04.10 17:51

Rafael Benitez har ikke blitt den suksessen mange håpet på da han kom til Liverpool i 2004. Rett nok vant han Mesterligaen på første forsøk, men det høythengende ligatroféet har fortsatt ikke blitt hentet til Anfield siden 1990.

Kranglingen med de amerikanske eierne, som for øvrig nå ser ut til virkelig å ville selge klubben, har heller ikke gjort situasjonen bedre.

Enden på visa kan bli at Benitez i løpet av sommeren ender opp i Spania - eller Italia.

Real og fansen vil ha Benitez
Både Real Madrid og Juventus har tidligere vært nevnt i samme åndedrag som «Benitez» og «ny manager». Nå tiltar spekulasjonene i styrke.

Etter Real Madrids tap mot erkerival Barcelona lørdag, synes ekspertene å være enige om at Reals manager Manuel Pellegrinis dager er talte hos hovedstadsklubben. Hans eneste halmstrå er dersom Real skulle komme tilbake i serieinnspurten og likevel klare å snyte Barcelona for seriegullet.

Den velinformerte spanske avisen Marca mener Real Madrid har satt opp en liste med fem potensielle erstattere, Jose Mourinho, Fabio Capello, Carlo Ancelotti, Luiz Felipe Scolari - og Rafael Benitez.

Og det er liten tvil om hvem fansen ønsker som ny manager.

I en avstemning på Marcas hjemmesider har over 100.000 lesere stemt på hvem de ønsker skal overta Real - rundt 40 prosent går for Rafael Benitez.

- Detaljer avtalt med Juventus
Alt dette skal ha fått Juventus til å kaste seg rundt for å sikre seg Benitez' tjenester til sommeren.

Ifølge Daily Mail skal Juventus' president Jean-Claude Blanc ha hatt et seks timer langt møte med Benitez' agent Manuel Garcia Quilon i Milano mandag. Detaljene i en kontrakt skal ha blitt finjustert for å klargjøre en overgang til sommeren.

Juventus har for øyeblikket en reservemanager i Alberto Zaccheroni, som overtok etter Ciro Ferrara. Men Zaccheroni skal ikke ha overbevist de høye herrer i Juventus om at han er mannen til å føre laget til heder og ære.

Klausul på 14 millioner pund
En av barrierene som skal stå i veien for en overgang for Benitez til Juventus skal være en klausul spanjolen har med Liverpool. 14 millioner pund på klubben som ønsker Benitez betale til Liverpool dersom det overhodet skal bli tale om en overgang.

Likevel skal samtalene mellom Benitez og Juventus ha kommet så langt at de allerede har planlagt hvilke spillere de ønsker å hente inn til sommeren.

Så gjenstår det hvor mye sannhet som ligger i disse avisskriveriene. Det som synes sikkert er at Liverpool-fansen går en spennende tid i møte både med tanke på fremtidige eiere, manager og spillere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.