RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Berg behandlet meg som dritt

Foto: Jon-Michael Josefsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Olivier Occean raser mot gamletrener Henning Berg. LSK-treneren mener seg misforstått.

Olivier Occean (29) har fått en ny vår etter at han i sommer gikk til Kickers Offenbach på nivå tre i tysk fotball. Ni mål på 13 kamper, toppscorer, og kjapt koblet til flere Bundesliga-klubber. Gamleklubben Lillestrøm har han likevel ikke glemt, og i særdeleshet ikke trener Henning Berg.

Occean er nemlig mektig vred på sin gamle sjef.

- Han har behandlet meg som dritt, sier Occean til Nettavisen.

Bakgrunnen er at Henning Berg møtte Lillestrøm-supporterne til et stormøte for drøyt to uker siden. Les om det her. Det var høy temperatur, og mange uttrykte seg kritisk til LSK-sjefen, men også spillernes holdninger skal det ha blitt satt spørsmålstegn ved.


- Antyder alkoholisme
Olivier Occean skulle ha blitt dratt fram som et eksempel på en mulig ukultur i Åråsen-laget. «Mange LSK-supportere hadde møtt ham full flere ganger på Aker Brygge», ble det hevdet av Kanarifansen, hvorpå Henning Berg kom med sin kommentar som har fått Occean til å tenne på alle plugger.

- «Det er en grunn til at han er borte nå,» sa Berg. Hvorfor sier han noe sånt, spør en tydelig provosert Occean, som har fått hendelsen referert av flere Lillestrøm-spillere.

- Han nærmest antyder at jeg er alkoholiker. Jeg er profesjonell, var ikke noe mer på byen enn mine lagkamerater, og har ikke noe alkoholproblem, tordner Offenbach-spissen.

- Kan skade karrieren min
Han er redd Bergs uttalelser skal sette ham i et dårlig lys, og skape problemer for hans videre karriere.

- Jeg forstår ikke hvorfor han sier noe sånt, han har aldri tatt det opp med meg, og jeg synes det er veldig uprofesjonelt.

- Sånne uttalelser kan skade karrieren min. Det var gemyttlig da jeg forlot klubben i sommer, men nå går han bak ryggen min.

Berg mener seg misforstått
Henning Berg mener at kritikken fra Occean ikke er berettiget.

- Poenget mitt var at jeg ikke ville prate om spillere som ikke var der nå.

- Jeg har ingen indikasjoner på at Ollie ikke oppførte seg som en fotballspiller skal gjøre. Min reaksjon hadde ingen ting med de påstandene som kom. Det var kun sportslige årsaker til at han dro i sommer, understreker Berg overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere