RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Berg enig med Blackburn

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Kun de siste detaljene før han skriver under for klubben.

Henning Berg blir Blackburns nye manager og er nær ved å skrive under en treårskontrakt, melder BBC.

Lokalavisen Lancashire Telegraph meldte det samme på sin twittertjeneste onsdag ettermiddag.

Klubben vil ventelig presentere sin nye manager torsdag formiddag. Dermed kommer den tidligere forsvarsspilleren tilbake til klubben han spilte for i flere år på 1990- og 2000-tallet.

Berg var i møter med Blackburn-ledelsen mandag. Ifølge TV 2 gjenstår kun de siste detaljene før han skriver under for klubben.

Han skal ha vært én av to kandidater som sto igjen til slutt, men klubbledelsen valgte å satse på nordmannen.

Rykket ned
Blackburn har lett etter en ny manager etter at Steve Kean måtte gå i september. Assistenttrener Eric Black har hatt det midlertidige treneransvaret.

«Rovers» rykket ned fra den engelske eliteserien sist sesong, men håper på en snarlig retur til Premier League. Bergs nye klubb ligger på femteplass i mesterskapsserien. De to beste lagene rykker direkte opp, mens lagene på tredje- til sjetteplass må ut i kvalifisering.

På Ewood Park blir Berg manager for Morten Gamst Pedersen, som har spilt i Blackburn siden 2004.

Seriemester
Henning Berg har tidligere vært trener i Lyn og Lillestrøm. 43-åringen er for tiden fotballekspert i TV 2.

Han hadde en høy stjerne i Blackburn da han spilte for klubben. I 1995 var han med på å ta Blackburns eneste Premier League-tittel. Året før kom Lancashire-laget på annenplass.

Han var i Blackburn fra 1993 til 1997 før han gikk til Manchester United, men kom tilbake til klubben i 2000 og spilte i tre nye år. Berg spilte også 100 landskamper for Norge og scoret ni mål.

Berg blir den andre nordmannen som leder et lag i den engelske mesterskapsserien. Ståle Solbakken er manager i Wolverhampton. Hans lag ligger på åttendeplass.

Flere store trenernavn har vært koblet til den ledige jobben i Blackburn. Molde-manager Ole Gunnar Solskjær avviste tidlig at han var aktuell, mens Harry Redknapp gjorde det samme tirsdag. Tidligere Blackburn-spillere som Tim Sherwood og Billy McKinlay har også vært nevnt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere