- Berg ferdig i LSK

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Styret skal ha tatt en avgjørelse.

27.10.11 07:33

Henning Berg skal onsdag ha fått sparken som hovedtrener i Lillestrøm. 42-åringen har vært under sterkt press fra flere hold den siste tiden.

Det skriver lokalavisen Romerikes Blad onsdag kveld. Klubben har avholdt et styremøte, der konklusjonen skal være at treneren er ferdig på Åråsen.

Lillestrøm har fortsatt ikke gått ut å bekreftet dette, men lokalavisen er sikker i sin sak. Det er ventet at det vil komme en endelig avklaring i saken klokken 11 torsdag.

Berg overtok jobben som trener for Åråsen-klubben tilbake i oktober 2008, men har ikke klart å lede kanarifuglene opp blant topplagene i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Reagerer på heksejakten

Mange spekulasjoner
Under den tidligere forsvarsspillerens ledelse har Lillestrøm endt opp med henholdsvis 11.-plass i 2009 og en 12.-plass i 2010, samt en 12.-plass den høsten han tok over.

Heller ikke denne sesongen har LSK innfridd forventningene og etter en grei start på året har klubben sakte, men sikkert rast nedover på tippeligatabellen.

Romerike-klubben solgte unna profiler som Espen Søgård, Anthony Ujah og Nosa Igiebor i sommer, noe som nok er mye av forklaringen til Lillestrøms svake høstsesong.

Romerikes Blad meldte i forrige uke at investor Per Berg ikke ville i å spytte inn mer penger så lenge Henning Berg fortsatt var trener. Sparkingen kommer i kjølvannet av dette.

Både lokalavisen og TV 2 har i flere dager meldt at Berg etter alle solemerker måtte ta sin hatt og gå, og onsdag kom altså bekreftelsen på spekulasjonene.

LES OGSÅ: Krever Bergs avgang

Innholdsrik karriere
Henning Berg startet fotballkarrieren i Vålerenga i 1988, før turen gikk videre til Lillestrøm i 1992. Han har også spilt for Blackburn, Manchester United og skotske Glasgow Rangers.

42-åringen fikk med seg hele 100 landskamper for Norge og var med på VM-laget i både 1994 og 1998. Han er også den første spilleren som har vunnet Premier League med to klubber.

Han var med å vinne tittelen med Blackburn i 1995 og vant den også to ganger med Manchester United. I 1999 var han med å vinne Champions League med samme klubb.

Som trener har Berg kun vært innom Lyn og Lillestrøm. Han tok over Lyn i april 2005 og gjorde en imponerende jobb i osloklubben. Han byttet altså til Lillestrøm i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.