*Nettavisen* Sport.

- Bergen er katastrofe

FK Haugesunds tilhengere grøsser ved tanken på å spille hjemmekampene sine på Brann Stadion neste år.

16.02.08 10:10

(iBergen.no) - Brann har jo større stadion, men vi trekker flere folk ved å spille i Stavanger. Det ville vært veldig trist for Haugesundsfotballen dersom vi måtte spille hjemmekampene på bortebane neste sesong, sier Leder i Maakeberget, Arild Flesjå til iBergen.no.

Fare for degradering
Fredag meldte Haugesunds Avis at fjorårets cupfinalist kan bli tvunget til å spille sine hjemmekamper i Bergen eller i Stavanger i 2009-sesongen. I verste fall må hvittrøyene ta turen ned i 2.divisjon uavhengig av hvor laget havner på Adeccoligatabellen i 2008. Grunnen er at FKHs hjemmebane, Haugesund Stadion, langt fra oppfyller kravene foran 2009-sesongen.

Anlegget i Karmsundggaten mangler blant annet undervarme, godkjent videoovervåkning, romstørrelser og pressefasiliteter for å bli godkjent av NFF.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Tippeligaen 2009
- Vi hadde håpet på en løsning i januar, men nå vet vi ikke lenger. Jeg håper bare vi rekker det i tide, sier en bekymret Flesjå.

Lederen av Maakeberget har sett flere av FKHs oppkjøringskamper til 2008-sesongen. Han er veldig optimistisk, men frykter det verste.

- På bakgrunn av det jeg har sett av laget så langt i år så er faren for å rykke opp ganske stor. Skrekkscenarioet ville jo vært å måtte spille hjemmekampene våre på Brann Stadion i Tippeligaen i 2009, sukker han.

Lisenskravene fra NFF er krystallklare, og nyere erfaring tilsier at de ikke nøler med å iverksette sanksjoner. Dette viste forbundet da Raufoss ble degradert fra Adeccoligaen til 2.divisjon så sent som 12.desember i fjor. Raufoss fikk ikke fornyet lisens og ble det første norske laget som ble degradert fra Adeccoligaen til 2. divisjon noensinne. Nå kan Rune Skarsfjords menn risikere samme skjebne.

Fast kjerne
Dersom Maakeberget blir tvunget ut på langtur neste år for å se sitt kjære FKH, er ikke Flesjå sikker på hvor mange som vil følge laget.

- Det ville vel vært en fast kjerne som hadde reist dersom vi måtte spille i Stavanger, men det hadde ikke vært snakk om 3000-4000 for å si det sånn, understreker han.

Så Bergen og Brann Stadion er definitvt verre enn å ha Stavanger stadion som hjemmebane ?

- Ja, det er katastrofe, slår Maakeberg-lederen fast.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag