RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Bergsaker blir idrettspresident

Sist oppdatert:
Mye tyder på at presidentkampen i Norges Idrettsforbund (NIF) er avgjort.

Fredag starter idrettstinget i Skien. Der blir det omsider en løsning på årets mest omtalte stridstema i norsk idrett, nemlig hvem som overtar etter Karl-Arne Johannessen som ny idrettspresident på permanent basis.

Fem kandidater
I løpet av de siste ukene er det lansert hele fire presidentkanditater, i tillegg til valgkomiteens innstilling på Tove Paule.

Nå tyder det aller meste på at kampen rundt valget av ny president og nytt idrettsstyre allerede er avgjort. For etter det TV 2 erfarer er det enighet mellom tilstrekkelig mange forbund og idrettskretser om en løsning der Roald Bergsaker foreslås som president.

Bergsaker er høyrepolitiker og fylkesordfører i Rogaland, og regnes som særforbundenes mann.

Kretsene vil ha Hætta
For at dette da skal bli spiselig for Idrettskretsene skal Barbro Lill Hætta innstilles som visepresident. Hætta er varaordfører i Harstad og har tidligere vært statsssekretær i Kommunaldepartementet. Hætta har sin partitilhørighet i Arbeiderpartiet.

Karl-Arne Johannessen gikk overraskende av som idrettspresident 12. mars, noe som ble begrunnet i en pressemelding med «helsemessige årsaker». En drøy måned senere ble det kjent at Johannessens egentlige årsak var forflaskning av en e-post. Partene strides imidlertid om hvor alvorlig dette overtrampet var.

Utbredt misnøye
Den tidligere håndballpresidenten har gjennom sine tre år som idrettspresident ført NIF gjennom en knallhard økonomisk snuoperasjon. Da han trakk seg, var bergenseren mislikt blant en rekke særforbund. En uke før avskjeden kom nyheten om at en rekke styremedlemmer ville trekke seg dersom Johannessen tok gjenvalg som president.

Da Johannessen gikk av, overtok 1. visepresident Odd-Roar Thorsen som fungerende idrettspresident. Noen uker senere ble valgkomiteens innstilling til nytt styre kjent - med presidentkandidat Tove Paule som det eneste styremedlemmet foreslått til gjenvalg. På nytt blusser konflikten i idrettsnorge opp. Flere mektige særforbund, blant dem Norges Fotballforbund, er svært misfornøyd med valgkomiteens arbeid.

Foruten Paule og Bergsaker er kandidatene til presidentstillingen Stig Hvide Smith, Odd-Roar Thorsen og Bjørn Hamre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere