- Berit Riise skaffet svartebørsbilletter

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Rettssaken mellom John Arne Riise og Einar Baardsen ruller videre.

11.08.09 18:13

Bedrageritiltalte Einar Baardsen begynte tirsdag å avlegge sin forklaring om årene som fotballagent for John Arne Riise. Baardsen står tiltalt for å ha svindlet Roma-spilleren for i alt 12 millioner norske kroner.

Han er også tiltalt for underslag av 10 millioner kroner fra sitt agentselskap Nordic Sport.

Ifølge Rogalands Avis så gikk den tidligere agenten i sin forklaring svært hardt ut mot fotballspillerens mor og agent, Berit Riise.

Baardsen fortalte blant annet at Berit Riise skal ha arrangert fotballtur til England, og kun skaffet billetter til halvparten av deltakerne, de resterende billettene skal ha blitt kjøpt på svartebørsen. Disse svartebørsbillettene skal ha blitt spredt ut over Anfield, og daværende president i NFF, Per Ravn Omdal, skal ha vært en av dem som satt på en slik billett.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Fortvilet over moren
57-åringen forklarte videre at forholdet mellom mor og sønn Riise etter hvert ble svært dårlig. John Arne Riise skal ha vært fortvilet over morens kompetanse som agent.

Baardsen avslørte flere interne familieforhold, og at det var stor uenighet mellom mor og sønn. På et tidspunkt ba Roma-spilleren om hjelp til å rydde opp i morens konkurs.

- Og dette var den virkelige starten på mitt mareritt, sier Baardsen i retten.

Betalte »småting»
Agenten skal ha refinansiert Berit Riises lån da hun gikk konkurs, et lån John Arne Riise senere skulle betale ned. Moren skal imidlertid ha oppgitt feil kontonummer slik at pengene fra sønnen istedenfor gikk direkte inn på konto i hennes egen bank.

Baardsen forklarte også at han hadde betalt en rekke «småting» for både Berit og John Arne Riise. Dette skal dreie seg om telefonregninger og lignende. På spørsmål fra dommeren om hvorfor han ikke hadde bokført dette, svarte 57-åringen følgende:

- Jeg har ikke vært verdens flinkeste med billag og slike ting. Det innrømmer jeg. Men jeg har ikke vært uærlig likevel, forklarer Baardsen ifølge Rogalands Avis.

Ikke skyldig
Da rettssaken mot Baardsen startet mandag nektet han straffskyld for grovt bedrageri, grovt underslag, dokumentforfalskning og brudd på ligningsloven.

Han erkjente delvis straffskyld for brudd på regnskapsloven, for ikke å ha ført lovpålagte regnskap for flere av sine selskaper fra 2003 til 2005.

- Det er vanskelig å skjønne grunnlaget for tiltalen for de andre forholdene enn rot i regnskapet. Ikke foreligger det noen anmeldelse heller. Vi kan ikke se at det kan være grunnlag for en så omfattende tiltale og Baardsen vil selvsagt forklare seg i retten om hvert enkelt pengeuttak, sa Baardsens advokat, John Christian Elden, til Nettavisen.

John Arne Riise er innkalt som vitne neste mandag klokken ni. Også hans mor Berit Riise og hans ekskone skal også vitne i saken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.