Gå til sidens hovedinnhold

- Best at jeg trer til side

Truls Haakonsen får permisjon ut sesongen som en konsekvens av etterforskningen av Vålerenga.

Mandag kveld sendte Vålerenga ut en kort pressemelding om at sportsdirektør Truls Haakonsen går ut i permisjon resten av sesongen.

Dette må ses i direkte sammenheng med at Vålerenga - og Stabæk - risikerer strenge straffer for pengejuks i forbindelse med overgangen til Veigar Páll Gunnarsson i august. Islendingen ble kjøpt for én million kroner, en overraskende lav pris, samtidig som Vålerenga punget ut fire millioner kroner for en opsjon på Herman Stengel, som den gang bare var 15 år.

Avgjørelsen om at Haakonsen nå går ut i permisjon, er ifølge pressemeldingen tatt av partene i fellesskap: «Både klubben og sportsdirektøren er enige om at dette er fornuftig i den nåværende situasjonen», heter det.

- Den siste tiden har utenomsportslige forhold overskygget de sportslige. Jeg mener det er til klubbens beste at jeg trer til side som sportsdirektør i avslutningen av sesongen, slik at A-laget får nødvendig ro, og kan ha fokus på serieavslutningen og kampen om medaljene, sier Truls Haakonsen i pressemeldingen.

Den avtalte permisjonen gjelder ut november måned.

I påtalenemndas innstilling straffes Stabæk med en bot på 500.000 kroner, mens Vålerenga må ut med 350.000 kroner. I tillegg ber nemnda om at Doms- og sansksjonsutvalget straffer Stabæks sportslige leder Inge André Olsen og styreleder Erik Loe, som også er permittert nå, med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF i 18 måneder.

Nemnda ønsker at Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen straffes med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF i 12 måneder.

Det lyktes ikke Nettavisen å få tak i Truls Haakonsen mandag kveld.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget