*Nettavisen* Sport.

- Beste jeg har gjort i år

Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Men de norske skiskytterne havnet nok en gang langt unna pallen.

Torsdag viste franske Martin Fourcade superkrefter da han knuste alle på 20 kilometer i Östersund.

Ingen av de norske gutta var i nærheten av å matche rivalen.

Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø skjøt til sammen 14 bom torsdag. Lørdag var det nye sjanser på sprinten.

Men heller ikke her klarte Norges skiskyttere å holde børsa rett. Det åpnet lovende, men igjen ble det altfor mange bom på de norske håpene.

Vant igjen
Martin Fourcade på sin side var kald som skjæra på tunet og pådro seg kun én bom. I sporet viste han også styrke.

Dermed kunne 25-åringen igjen stige opp på det øverste trinnet av seierspallen. Norge havnet igjen utenom topp tre.

Svenske Fredrik Lindsrtöm ga imidlertid franskmannen god konkurranse, men falt på sin siste runde og tapte dermed forspranget han hadde etter andre skyting.

Lindström ble nummer to, 6,5 sekunder bak vinneren, mens amerikaneren Tim Burke kapret tredjeplassen. Han var 31,3 bak Fourcade i mål.

Dette betyr at Fourcade og Lindström vil ha et stort forsprang på konkurrentene under jaktstarten søndag.

- Det beste i år
Både Bjørndalen og Hegle Svendsen skjøt feilfritt på første skyting, men begge pådro seg to bom på andre skyting og måtte dermed ut i strafferunder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Begge de to norske gutta leverte likevel god fart i sporet. Svendsen ble til slutt nummer elleve, mens Bjørndalen endte på tolvteplass.

- Det var et bra langrenn. Den liggende serien er også det beste jeg har gjort i år, det var mye vind. Det er deilig å treffe, da, sier Bjørndalen til NRK.

- Jeg følte meg bra i sporet også. Jeg var ikke raskere enn meg selv, men kanskje raskere enn Emil? Det var ganske okay, sier superveteranen.

Bjørndalen var 1.01 minutter bak den franske vinneren i mål, mens Emil Hegle Svendsen var 59,1 sekunder bak Fourcade.

Det er med andre ord en god del å hente inn under jaktstarten søndag.

- Litt skuffet
Tarjei Bø pådro seg fem bom under løpet torsdag og sa i etterkant at han slet med å fokusere. Heller ikke lørdag imponerte Bø på standplass.

Nordmannen skjøt én bom på første skyting og tre bom på andre skyting og havnet dermed et stykke ned på resultatlisten.

- Jeg er litt skuffet. Det er liggende skyting som er dårlig. Jeg trekker av før jeg er sikker på treff, så det blir litt gambling. I dag gikk det ikke, sier Bø til NRK

- Jeg er ikke i form. I løypa er jeg som ventet, men skytingen er for dårlig. Jeg hadde håpet å være litt nærmere Fourcade, sier nordmannen.

Lillebror Johannes Bø ble imidlertid den store, norske overraskelsen lørdag og gikk inn til en niendeplass. Han pådro seg to bom.

Tarjei Bø ble til slutt nummer 30. Av de øvrige norske ble Vetle Sjåstad Christiansen nummer 29, og Henrik L'Abee-Lund 49.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.