RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beste laginnsats i moderne tid

Foto: AP
Sist oppdatert:
Anders Jacobsen var i en klasse for seg.

Nordmannen ledet etter 1. omgang i Willingen med et hopp på 148 meter. I 2. omgang fulgte han opp med omgangens nest beste hopp på 139 meter, og kapret seieren med 6,9 poengs margin til Michael Uhrmann. Poengmessig var Jacobsen best i begge omgangene. Dette er Jacobsen 4. seier i verdenscupen, og hans 10. pallplassering.

På 3. plass fulgte slovenske Jernej Damjan.

Pettersen nest lengst
Dagens nest lengste hoppet var det riktig nok Sigurd Pettersen som sto for. Med 145 meter var det bare stilkarakterene som hindret at Pettersen kom lenger opp enn 4. plass i 1. omgang. I 2. omgang hoppet han 131,8 meter. Det holdt til 4. plass sammenlagt også.

I tillegg fulgte Roar Ljøkelsøy på 6. plass, Anders Bardal på 10., Tom Hilde på 12. og Bjørn Einar Romøren på 22. Med dette viste de norske hopperne at det ikke bare er Anders Jacobsen som kan hoppe på ski i dette landet.

Outstanding
- Dette var outstanding. Vi har sett noen små tegn til det tidligere, men dette var voldsomt oppløftende. Det er en av de beste laginnsatsene vi har hatt i moderne norsk hopphistorie, skryter sportssjefen i hopp, Clas Brede Bråthen, til Nettavisen.

Lørdagens hopprenn var svært viktig med tanke på uttaket til VM. Fem utvalgte vil få billett til VM i Sapporo, Japan. Lørdagens gode hopping vil ikke gjøre det enkelt å vrake noen av de norske hopperne.

- Vi ser at konturene av et bra norsk hopplag begynner å tegne seg, men vi venter til etter laghoppingen i morgen med å ta ut laget, sier Bråthen.

Pettersen allerede tatt ut
Da setter Roar Ljøkelsøy, Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal utfor i Willingen.

- I praksis betyr det at Sigurd Pettersen får beskjed i kveld om at han er tatt ut på laget, avslører Bråthen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere