*Nettavisen* Sport.

- Beste spillerne i Norge siden NHL-lockouten

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Klubbdirektør Jan Tore Kjær lovpriser Vålerengas to nye signeringer.

05.01.11 20:47

Vålerenga ishockey presenterte i dag sine nye forsterkninger, kanadierne Pierre Dagenais (32) og Serge Payer(32). Begge spillere har erfaring fra NHL og skal spille for Vålerenga ut sesongen.

- Det kommer til å styrke stallen vår vesentlig. De vil hjelpe oss med mål, tyngde og erfaring, uttaler Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær til Nettavisen.

Skal sørge for flere mål
Vålerenga ligger for øyeblikket på andreplass i Get-ligaen. Osloklubben har sluppet inn minst mål av alle i serien, og håper at lagets to nye løpere skal sørge for at målene kommer oftere framover.

- Dagenais er en målmaskin. Da han spilte i den østerrikske ligaen hadde han et målsnitt på 1,5 mål per kamp, og det var i en liga som er bedre enn den norske, forteller Kjær om spilleren som de siste årene har spilt i den russiske ligaen KHL.

- Payer er mer en allroundspiller. Han er god defensivt og også en tilrettelegger. Med disse to spillerne i samme rekke forventer vi oss mye, fortsetter klubbdirektøren.

- Ikke altfor dyre
Pierre Dagenais har 142 kamper og Serge Payer har 124 kamper i NHL. Å få spillere av slikt kaliber til Norge pleier ikke å være billig. Klubbdirektør Jan Tore Kjær avviser likevel at Vålerenga betaler overpris.

- De er ikke altfor dyre. Vi har gjennomført kostnadskutt, og har vært klare på at vi ikke skulle gjøre noe som skulle øke kostnadene betraktelig, forklarer Kjær før han forteller Nettavisen at det er tilskudd fra aksjonerer som gjør signeringene mulig.

- Men vi skal ikke legge skjul på at det hadde blitt for tøft å finansiere hvis de skulle spille for oss lenger enn ut sesongen, legger Kjær til.

- Klanen kan glede seg
Dagenais og Payer skal også hjelpe Vålerengas mange unggutter, og vil gå rett inn i førsterekka. Jan Tore Kjær tror signeringene vil overraske konkurrentene.

- Vi har slått alle i ligaen allerede, og nå vil vi stille med en helt ny rekke, poengterer klubbdirektøren.

Så Klanen har gode tider i møte?

- Klanen kan glede seg til mange bra resultater framover, lover Jan Tore Kjær.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.