- Betaler 137 millioner for Mikel

Chelsea skal være klar til å punge ut med massive 137 millioner kroner for å omsider kapre underskriften til John Obi Mikel.

25.05.06 16:54

Den engelske avisen The Sun hevder at London-klubben er klar til å grave dypt i lommeboken for å løse overgangstvisten rundt John Obi Mikel.

Chelsea skal være villig til å punge ut med 110 millioner kroner i kompensasjon til Manchester United, som lenge trodde de hadde sikret seg supertalentets underskrift.

Lyn vil få rundt 22 millioner kroner i «belønning» om de frigir Mikel, påstår The Sun.

Lang kamp om underskriften
Manchester United og Chelsea har lenge kjempet en desperat kamp, blant annet i rettsvesenet, for å sikre seg 18-åringens signatur.

Mikel skrev i april i fjor under for Manchester United, men hevdet i etterkant at han ble tvunget til å signere kontrakten og uttalte at han heller ville spille for Chelsea.

Nå skal imidlertid Sir Alex Ferguson og José Mourinho omsider blitt enige om en løsning begge klubbene kan leve med.

Uvitende agent
Nigerianeren kommer ifølge The Sun og Nigerian Sportsonline til å skrive under på en lukrativ treårskontrakt på Stamford Bridge den kommende uken.

John Obi Mikels omstridte agent og rådgiver, John Shittu, er imidlertid uvitende til disse påstandene.

- Jeg har ikke hørt noe om dette, og jeg er vanligvis den første personen som ville blitt kontaktet om noe slikt, uttalte agent John Shittu til VG Nett onsdag kveld.

Han ville ikke kommentere om det er noen Mikel-løsning på gang ytterligere.

- Bare spekulasjoner
Lyn-direktør Morgan Andersen kommenterte The Suns noe oppsiktsvekkende påstander overfor TVNorge Sporten torsdag ettermiddag.

- John Obi Mikel er ikke klar for Chelsea slik engelske aviser hevder i dag, sier Andersen.

Andersen vil heller ikke kommentere summene The Sun opererer med.

- Dette er bare spekulasjoner. Dessuten er summen det spekuleres i noe lav, mener Lyn-direktøren.

Talent i verdensklasse
John Obi Mikel blir av mange betegnet som et av verdens største talenter i sin aldersgruppe, ved siden av Argentina og Barcelona-stjernen Lionel Messi.

Mikel har imidlertid kun spilt landskamper for Nigeria etter at han forlot Lyn i september i fjor. Han ble i februar kåret til «Årets unge spiller i Afrika» i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.