RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Betyr ingenting for cupfinalen

Sist oppdatert:
- At vi skal møte Sandefjord i cupfinalen betyr ingenting. Vi skal spille fem cupfinaler før den tid, sier Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen før de møter nettopp Sandefjord.

Fem runder før slutt ligger Fredrikstad på kvalifiseringsplassen - to poeng foran bunnlagene Tromsø og Viking. Søndag venter Sandefjord til det som blir en forsmak på cupfinalen, og for begge lagene vil tre poeng være uvurderlige i bunnstriden.

Men ingen av lagene tror at det at de skal møtes i cupfinalen, betyr noe for seriekampen.

- Vi skal spille seks cupfinaler de neste ukene. Dette her blir én av dem, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til Nettavisen.

- Det har ingenting å si, men kanskje vi får noen erfaringer nå som vi kan dra nytte av i cupfinalen, undrer Sandefjord-trener Tor Todesen.

- Alt er mulig
Han kommer fra 5-2-seier mot Rosenborg på Lerkendal i cupen, og 3-2-seier mot Viking i serien sist. I serien står Sandefjord kun med én borteseier - mot Lillestrøm da romerikingene var serieleder i mai.

- Vil dere gå ut like hardt i Fredrikstad som i Trondheim?

- Jeg vil ikke spekulere i det, men vi har vært ganske lettleste hittil i år. Vi har stort sett gått på banen for å vinne fotballkamper uansett hvor vi har spilt.

- Og selvtilliten er ekstra stor nå?

- Jeg synes ikke vi har opptrådt med lav selvtillit selv på bortebane tidligere i år, men selvfølgelig - når det er mulig å slå Rosenborg 5-2 på Lerkendal så bør spillerne skjønne at det meste er mulig - også i Fredrikstad, sier Sandefjord-treneren.

- Og du er sterk i troen?

- Det er det som er mitt problem. Jeg tror alltid at vi vinner.

- Da har du blitt skuffet noen ganger i år...?

- Vel, jeg har vært fornøyd en del ganger også, da, humrer Thodesen.

Fredrikstad kommer til kampen vel vitende om at de er et meget sterkt hjemmelag. Nedturen med 1-1 hjemme mot Molde i forrige hjemmekamp, ble raskt avløst av en mer normal god hjemmeprestasjon da Start ble slått i cupens semifinale.

Kristoffersen tilbake
Brian West og Trond Erik Bertelsen er fortsatt ute for Fredrikstad, mens Fredrik Thorsen trolig ikke blir klar for Sandefjord. Kaptein Tom Kristoffersen, som stod over mot Viking sist, er imidlertid klar igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere