- Betyr mye for meg, selv om det blir benken

Foto: Heike Junge (NTB scanpix)

Minst fem debutanter får spille.

08.01.13 10:53

- Jeg er stolt over å ha kommet på landslaget, og dette gir mye motivasjon videre. Det vil bety mye for meg å ta på drakten og synge nasjonalsangen, selv om det blir fra benken, sier Jørgen Horn til NTB.

- Å komme på landslaget er noe alle fotballspillere ser fram til, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, for det har skjedd mye i karrieren min det siste året, sier Ruben Kristiansen, som på kort tid har tatt steget fra 2. divisjon til fast venstreback i Tromsø og nå landslagsdebut.

Egil «Drillo» Olsen har gjort det klart at alle i troppen vil få spille i løpet av kampene mot Sør-Afrika og Zambia, og han akter også å bruke alle de seks tillatte byttene tirsdag. Det betyr i så fall minst fire debutanter til. Bare to mann på benken har landskamper fra før, henholdsvis Magnus Lekven og Jo Inge Berget. Også André Hansen, Mohammed Fellah, Yann-Erik de Lanlay og Marcus Pedersen er mulige debutanter.

Heller ikke i elleveren som starter er det all verden med landslagsrutine.

- Vi møter to gode lag og kommer sikkert til å få kjørt oss, men jeg er sikker på at vi vil få se aggressive og innbitte unggutter som er innstilt på å gjøre godt fra seg, sier den nysignerte Strømsgodset-stopperen Horn.

- Lagene vi møter gjør seg klare til et sluttspill, mens vi kommer rett fra vinterferie, men det er bare å slippe ned skuldrene og tråkke til, mener Kristiansen.

I forberedelsene til kampen er det også blitt tid til å gjøre andre ting under oppholdet på Afrikas sørspiss. Mandag besøkte hele troppen Gugulethu township.

- Det var sterke bilder. Vi så fattigdommen, folk som bor i plasthus og med søppel overalt omkring seg. Samtidig var det smil, glede og dans. Det var inspirerende å se, sier Ruben Kristiansen.

- Det er greit å få litt perspektiver på ting, se hvordan de lever og hvilken glede de viser selv om det er helt andre forhold enn vi er vant til, sier Jørgen Horn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.