RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heike Junge (NTB scanpix)

- Betyr mye for meg, selv om det blir benken

Sist oppdatert:
Minst fem debutanter får spille.

- Jeg er stolt over å ha kommet på landslaget, og dette gir mye motivasjon videre. Det vil bety mye for meg å ta på drakten og synge nasjonalsangen, selv om det blir fra benken, sier Jørgen Horn til NTB.

- Å komme på landslaget er noe alle fotballspillere ser fram til, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, for det har skjedd mye i karrieren min det siste året, sier Ruben Kristiansen, som på kort tid har tatt steget fra 2. divisjon til fast venstreback i Tromsø og nå landslagsdebut.

Egil «Drillo» Olsen har gjort det klart at alle i troppen vil få spille i løpet av kampene mot Sør-Afrika og Zambia, og han akter også å bruke alle de seks tillatte byttene tirsdag. Det betyr i så fall minst fire debutanter til. Bare to mann på benken har landskamper fra før, henholdsvis Magnus Lekven og Jo Inge Berget. Også André Hansen, Mohammed Fellah, Yann-Erik de Lanlay og Marcus Pedersen er mulige debutanter.

Heller ikke i elleveren som starter er det all verden med landslagsrutine.

- Vi møter to gode lag og kommer sikkert til å få kjørt oss, men jeg er sikker på at vi vil få se aggressive og innbitte unggutter som er innstilt på å gjøre godt fra seg, sier den nysignerte Strømsgodset-stopperen Horn.

- Lagene vi møter gjør seg klare til et sluttspill, mens vi kommer rett fra vinterferie, men det er bare å slippe ned skuldrene og tråkke til, mener Kristiansen.

I forberedelsene til kampen er det også blitt tid til å gjøre andre ting under oppholdet på Afrikas sørspiss. Mandag besøkte hele troppen Gugulethu township.

- Det var sterke bilder. Vi så fattigdommen, folk som bor i plasthus og med søppel overalt omkring seg. Samtidig var det smil, glede og dans. Det var inspirerende å se, sier Ruben Kristiansen.

- Det er greit å få litt perspektiver på ting, se hvordan de lever og hvilken glede de viser selv om det er helt andre forhold enn vi er vant til, sier Jørgen Horn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere