*Nettavisen* Sport.

- Beviste at vi ikke er gode nok

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal med klar tale etter exiten i Europa.

03.08.06 07:20

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): VIF - MLADA 2-2, 3-5 SAMMENLAGT

Kjetil Rekdal hadde unnskyldningen klar etter at Champions League-eventyret brast for andre året på rad.

- Kampen i dag er bevis på at vi ikke er gode nok på dette nivået, sa VIF-treneren.

Vålerenga var egentlig aldri i nærheten av slå tsjekkerne med de nødvendige målene for å komme seg til den tredje kvalifiseringsrunden. Bare de siste kvarteret, etter at Rune Lange kom inn på topp, virket oslolaget giftige foran mål.

Men da var det for sent. Når i tillegg Ardian Gashi ga bort ballen så det ble 1-2 seks minutter før slutt, er det tøft å vinne internasjonale kamper.

Se her for å se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

– Feil på feil
– Vi gjør massevis av feil, gir bort to lette mål, slår dårlige innlegg og gir dem kontringer. Det holder ikke på dette nivået, sier Rekdal.

Vålerenga går dermed glipp av europacupspill i år, ettersom en plass i Champions League-kvalifiseringens 3. runde automatisk gir rett til UEFA-cup-spill. Dette var også den fjerde kampen på rad uten seier.

– Vi er i et uføre om dagen, der mange marginer går mot oss. Uten at vi skal bruke det som unnskyldning. Men det typisk når det går dårlig at marginene ikke går vår vei, sier Rekdal.

Misset sjanser
TV 2 Nettavisen telte 8-5 i sjanser til VIF, men som tidligere i år satte de ikke sjansene. Verst var den like før pause, da Freddy dos Santos skjøt utenfor fra en halv meter – helt upresset.

– Vi slipper inn for lette mål og scorer for få. Når vi i tillegg ikke scorer på slike sjanser som den til Freddy, blir det håpløst, sier Rekdal.

Bare det siste kvarteret var treneren fornøyd med.

– Da kom vi til flere innlegg, trykket på og skapte sjanser. Men da var det nok for sent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.