*Nettavisen* Sport.

- Bjørndalen bør gjøre som Bjørgen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Treneren mener skiskytterkongen bør lære av langrennsdronningen.

21.03.11 11:30

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen (37) er kongen av skiskyting. Men kongen har ikke vært seg selv denne vinteren.

Han fikk riktig nok med seg gull fra begge VM-stafettene i Khanty Mansiysk, men individuelt nådde han ikke opp.

I verdenscupen ble det bare én seier for den normalt seiersvante veteranen. Søndag satte han et greit punktum for sesongen med en tredjeplass på fellesstarten i Holmenkollen.

Men han gikk på en skikkelig sprekk bare 800 meter før mål og mistet det som i tidligere år ville vært en sikker seier. Det gikk faktisk et sukk gjennom publikum i Holmenkollen da de skjønte at Bjørndalen ville bli spist levende av Emil Hegle Svendsen og Jevgeni Ustyugov inne på selve stadion.

Treningsfri
Nå går Bjørndalen, for ham, helt nye veier.

- Ole kommer til å ta tre-fire uker helt uten trening nå etter sesongen. Det er noe helt nytt for ham. Normalt har han pleid å starte på ny sesong med én gang, sier Torgeir Bjørn til Nettavisen.

Bjørn er skiskytterlandslagets fysiske trener. Torsdag hadde han et møte med Bjørndalen i Oslo, der de ble enige om at hvile er det som skal til for å få tidenes beste skiskytter på rett kjøl.

- Kroppen hans har ikke vært som den skal etter jul. Nå tror jeg han bør gjøre litt som Marit Bjørgen, sier Torgeir Bjørn.

Bør droppe renn
Det er to ting treneren mener Bjørndalen har å lære av Bjørgen. Det ene er å gi kroppen nok hvile nå når den er nedkjørt.

Men Bjørn mener også Bjørndalen har mye å lære av hvordan Bjørgen har lagt opp de to siste sesongene.

- Han bør nok bli mer kynisk i forhold til hvilke renn han skal gå. Denne sesongen skulle han gå alt. I årene framover, bør han nok planlegge å droppe renn for å få lagt inn en treningsperiode i sesongen, som Bjørgen har gjort de to siste årene, sier Bjørn.

- Har dette med alder å gjøre?

- Det kan hende kroppen trenger litt mer tid til å restituere seg nå, ja.

Kommer tilbake
- Tror du Bjørndalen kommer tilbake på det nivået han en gang var?

- Ja, jeg mener absolutt han har en mulighet til det, sier Torgeir Bjørn.

Ole Einar Bjørndalen tror ikke bare han har en mulighet. Han er sikker på at han kommer tilbake, og satser for fullt mot OL i Sotsji i 2014.

Men om sin nåværende form, har han lite positivt å si.

- Den er elendig. Så tredjeplass i Holmenkollen kan jeg takke god skyting og gode ski for, fastslår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag