*Nettavisen* Sport.

- Bjørnebye kan utrette stort

Start slo Lyn og landslagssjef Åge Hareide tror Stig Inge Bjørnebye kan bli en hit på Sørlandet.

01.08.06 10:20

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): LYN - START 1-2:

Klikk her for å lese FXT.no på mobilen din

- Selvfølgelig var dette akkurat dette jeg hadde drømt om, jublet en tydelig fornøyd Stig Inge Bjørnebye etter at hans første trepoenger som Start-trener var i boks.

En fandenivoldsk innstilling, et gavmildt Lyn-forsvar og en behjelpelig dommer betydde at Start klarte å kare i land en ettmålsseier på Ullevaal mandag kveld. Erik Solér må dermed gå på nok en uke med ufjelget skjeggvekst, mens Bjørnebye har fått det beste utgangspunktet som tenkes kan i sin nye jobb. Start er i flyt med fire strake seirer, og klatret fire plasser på tabellen – opp til en hederlig niendeplass, kun fire poeng unna europacupspill.

Likevel, den gamle landslagsbacken tar ikke av.

- Vi har flyt, men ser ikke på tabellen. Målet er prestasjonen på banen, ikke resultatene.

I alle fall på kort sikt.

Se nederst for komplett kampfakta og spillerbørs.

Start, et mesterlag
For Bjørnebye mener han ser konturene av et mesterlag.

- Ja, man så det allerede i fjor, og målet er at vi skal etablere oss i toppen allerede fra neste sesong.

Og Åge Hareides gamle assistent får støtte av sin forhenværende sjef. Målet er realistisk:

- Start har mange fine spillertyper, og et meget spennende, ungt lag som jeg tror Stig Inge kan utrette mye med.

Klikk på bildet for å forstørre.

I en klubb som har slitt mye med intern uro, mener landslagssjef Åge Hareide at Bjørnebye har de kvalitetene som skal til for å skape harmoni i gruppa, og å få det beste ut av den enkelte.

- Stig Inge er en skikkelig godgutt, han er ryddig, rettferdig og ikke minst flink til å lytte på andre, sier Hareide til TV 2 Nettavisen, og levner liten tvil om at dette er den rette medisinen for et Start-lag som har gått fra å være «halve Norges favorittlag» forrige sesong til «frustrerte underachievers» denne sesongen.

Sørlandsk effektivitet
Mot Lyn var det ikke 90 minutter med gladfotball sørlendingene viste, men de viste glimt av den fotballen mange har latt seg forelske i. Klart best var de før hvilen da Kritoffer Paulsen årsdebuterte på høyrebacken med den ene målsjansen etter den andre. Han måtte vente til det 35. minutt da Bård Borgersen slo halve Lyn i en luftduell, og Paulsen dunket inn ledermålet på volley. Da hadde Lyn allerede misbrukt to sjanser i megaklassen ved de to kjappe, tekniske og ineffektive spissene Edu og Bala, som på sine 489 spilleminutter i Tippeligaen ennå ikke har funnet motstanderens løkpose.

Dermed lå det en frisk Start-vind i lufta, og kun kvarteret senere var det duket for 2-0 til bortelaget. Et fikst Start-spill sørget for at David Nielsen kunne besøke Eddie Gustafsson i ensom majestet, og dansken gjorde ingen feil.

Lyn mer med mot slutten og Magnus Powell kunne nok en gang være vår tids David Fairclough og krige inn et innbyttermål, men til ingen nytte:

Stig Inge Bjørnebye kunne reise hjem med sin første klubbseier noensinne!

- Kan ikke skylde på dommeren
I Lyn var man naturlig nok mindre fornøyde, men tross Henning Bergs kraftige uttalelser om dommer Svein Oddvar Moen rett etter kampen, måtte Lyn-treneren også innrømme at et slikt utfall neppe er tilfeldig. Riktignok ble Lyn feilaktig avblåst og sannsynligvis snytt for to poeng da Starts Kristoffer Paulsen falt og Espen Hoff ble avblåst – feilaktig – i det han var i ferd med å sette ballen i mål for Lyn, men likevel måtte Berg innrømme både defensive og offensive svakheter.

- Vi slipper inn to billige mål etter personlige feil i forsvaret, og setter ikke de enorme sjansene vi har. Da kan vi heller ikke skylde på dommeren for at vi taper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag