RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Bjørgen er den råeste

Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal brukte Marit Bjørgen som inspirasjon for egen gullbragd.

WHISTLER (Nettavisen): Superalpinisten Aksel Lund Svindal satt klistret foran TV-skjermen da Tora Berger, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen sikret norske medaljer på skiskytterstadionet i Whistler.

Da Marit Bjørgen kjempet for gullet under sprinten, var han opptatt med super G-trening. Og da Rognes-jenta tok sin andre triumf under 15-kilometeren, var Aksel opptatt igjen. Med egen gullkamp, denne gangen.

- Lar du deg inspirere av de andre norske triumfene, Aksel?

- Ja, det gjør jeg. Men jeg synes det er spesielt kult at Marit Bjørgen lykkes. Hun har slitt såpass lenge, men egentlig vært så god. Derfor satte jeg ekstra pris på gullet hennes, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Imponert over comebacket
Tilfeldighetene vil ha det til at nettopp de to har møttes to ganger under medaljeseremoniene på torget i Whistler.

Ved den første anledningen unnet duoen seg et lite glass rødvin bak scenen, før de mottok sølv og bronse. I morgentimene lørdag møttes de igjen.

Denne gangen med hvert sitt gull rundt halsen:

- Jeg synes det er helt rått det Marit har gjort. Det er ikke overraskende, samtidig som hun ikke har fått tatt ut potensialet sitt på flere sesonger. Egentlig ikke siden Oberstdorf i 2005 (da Bjørgen vant tre VM-gull).

- Hun er den råeste langrennsløperen jeg vet om, så dette var velfortjent, lyder attesten fra gull-Aksel.

- Den råeste alpinisten
Det var selvsagt en strålende fornøyd Bjørgen som dukket opp etter sin medaljeseremoni. Det gjorde ingenting å bli gjort oppmerksom på hyllesten fra super G-vinneren, heller.

- Det er hyggelig å høre. Han er den råeste alpinisten jeg vet om, kvitterer Bjørgen.

Veien tilbake fra Lund Svindals stygge fall i Beaver Creek i november 2007, trekker en liten parallell mellom de to gullvinnernes kamp for å komme seg tilbake.

Romerikingen pådro seg nesebrudd, kutt i ansiktet og en skade i setemuskulaturen, men vant likevel verdenscupen den påfølgende sesongen.

- Han har jo også slitt med både skade og sykdom. Måten han har kommet seg tilbake i toppen på, er veldig imponerende, sier Bjørgen.

Dropper Northug
Lund Svindal valgte selv ikke å dvele for lenge ved den vonde novemberdagen for et par år siden, på karrierens hittil største dag.

- Jeg var ikke i tvil om at jeg skulle komme meg tilbake, men jeg visste ikke når.

- Var det noen forskjell på å vinne sølv og gull?

- Medaljen glimrer litt ekstra, fleipet Aksel.

- Det var selvsagt stort å høre nasjonalsangen, legger han til.

Lørdag motstår han fristelsen av å følge Petter Northugs gulljakt under 30-kilometeren på nært hold.

- Jeg liker veldig godt å se sport på TV. Det var faktisk en liten bonus da jeg var syk i løpet av jula, at jeg fikk med meg Tour de Ski og alt der. Men slalåmen min er ikke perfekt, så akkurat i morgen tror jeg det fordelaktig om jeg øver litt på å svinge, sier Lund Svindal.

Fokusert mot neste medaljekamp, allerede.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere